26.1.2012

Vltava pettymys

Huom. Baariminna, taas tarvitaan ehtymätöntä tietouttasi.

Kävin äsken ns. After Work -oluilla. Se on ihan mukava käydä välillä sellainen/-set huitaisemassa hyvässä seurassa. Seurassa ei tälläkään kertaa ollut vikaa, mutta vähän tuntuu, että taisin mennä väärään paikkaan tunnelmoimaan.

Ensimmäistä kertaa elämässäni kävin Helsingin keskustan Vltavassa ja luulen, että se oli myös viimeinen. Kuvassa on puolen litran tuoppini sikäläistä olutta eikä se minusta puolen litran stobelta näytä.

Tilasin puolen litran oluen ja sain eteeni noin 0,35 litran oluen, jossa lopputuoppi oli vaahtoa. Kysyin (kahdesti, kun en selväpäisyydestäni huolimatta meinannut ymmärtää), että onko tämä puolen litran tuoppi ja niin minulle sanottiin: vaahto on kuulemma olutta. Kyllä siitä vaahto nopeasti karisi ja hädin tuskin neljään desiin sisältö jäi.

Arvoisa Baariminna, onko oikeasti näin, että vaahto on olutta?

En mielestäni ole turhasta nillittävää tyyppiä ja sen hyväksyn, että joskus mennään vähän alle viivan ja vaahtoa päälle, eihän sen tuopin kanssa aina voi ruveta toslaamaan. On se kuitenkin nyt helkkari, jos maksaa yli 7 (seitsemän) euroa oluttuopista eikä saa lähellekään sitä määrää mitä tilaa.

Vltava on boikotissa ja suosittelen samaa arvon lukijoille.

7 kommenttia:

 1. Yli seitsemän euroa?! Tuli vähän oksennusta suuhun...

  VastaaPoista
 2. On taidettu siellä vähän kusta porukkaa silmille. Ymmärtää sen vaahdon esim. osan tummien oluiden kohdalla, mutta normi hanaolut..
  Kun vaahto on laskeutunut silloin pitäis olla se n. 0,5 siinä tuopissa.
  Boikottiin vaan!

  VastaaPoista
 3. Paskaa palvelua, näemmä.

  VastaaPoista
 4. Vaahto on tavallaan olutta joo, mutta koska se vaahto on "höttösempää" niin se vie enemmän tilaa, eli jos siinä oluessa on vaahtoa niin sen pitää sen vaahdon olla molemmin puolin 0,5litran merkkiä jotta tuopin juomamäärä on se 0,5l.

  Voi testata kotona myös eli jos kaadat vaikka pullosta (0,33l) olutta tuoppiin jossa on mittaviivat niin saat varmasti paljolla vaahdolla sen sinne 0,5litran viivaan asti kaadettua, mutta kun vaahto laskehtii on juomaa edelleen se 0,33l.

  Oliko niillä sellaset hanat et ne veti siitä kahvasta ja olutta tuli vai sellaset et ne voi painaa nappia ja jättää oluen siihen valumaan?

  VastaaPoista
 5. Nii ja jos tuo on koskematon tuoppi niin se on auttamatta vajaa.

  VastaaPoista
 6. Kahvalliset hanat olivat.

  Ja tuo oli koskematon olut, vaahto oli ehtinyt hetken laskea. Sitä oli siis alun perin tuopin yläosaan asti, josta se hävisi aika nopeasti.

  VastaaPoista
 7. Ite oon törmänny vastaavaan mm. Hemingway'sissa eikä tuoppia saanut täyteen valittamallakaan. Boikotti on perusteltu.

  VastaaPoista