16.1.2012

Mikäs täällä etelässä on ollessa, palmut huojuu ja banskut kasvaa

Olimme lapsennukutuskävelyllä toissaviikolla. Sinä kaikkein v-mäisimpänä päivänä, kun satoi vaakasuoraan Bauerin hokkareita ja tuuli 40 metriä sekunnissa. Ei näkynyt ketään muita vaunuihmisiä, vaikka normaalisti niihin törmää yötäpäivää. No, ei ollut turha reissu: lapsi nukkui ja näin jotain outoa.

Kurjuuden keskellä erään auton tuulilasiin oli kasvanut banaani. Melko harvinainen ilmiö varmaan, jos on luonnollinen. Toisaalta, jos se ei ole kasvanut siihen, on hankala tietää, miten se siihen on päätynyt. Joku työläinen aamulla niin kiireinen, että ei ehdi aamupalaa muuten syödä, vaan pitää ottaa nopee tuulilasibansku? Illalla käy lataamassa banaanin autolle ja kahvit portaisiin. Vois toimia muhun, kun en ehdi muuta kuin vartin suihkun ottaan aamuisin.

Tietysti voihan tuo olla joku viestikin. Tai romanttinen mies tuo mielitiettynsä autolle banaanin merkiksi tykkäämisestään. Jotain 2010-luvun riiaushömpötyksiä kenties? Ei sillä, surullista kyllä tunnen yhden naisen, johon banaanilahjat varmasti uppoaisivatkin.

1 kommentti:

  1. Tuohan olisi ritarillinen teko -> olisin onnellinen, jos mun kulkupelistä - Tahiti-tsygästä - löytyisi aamulla banaani <3 Nim. Just söin kaks banskua.

    VastaaPoista