21.1.2012

Combot kunniaan

Lohta ja uunimakkaraa.
Olen viimeaikoina elänyt hullutellen. Lounasruokalassani on melko normimeno. Tarjolla on yleensä keitto, kasvisruoka ja kaksi normiruokaa. Toisinaan myös eilisiä jämiä. Useimmiten teen valinnan kahden normiruoan välillä, mutta en aina, sillä toisinaan otan usempaa kuin yhtä ruokalajia.

Kaikkia tämä ei miellytä, mutta mulle sillä ei ole väliä. Olen sitä epähienoa porukkaa, joka voisi tarvittaessa syödä ruokansa alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka yhteen isoon soikkoon soseutettuna. Moukka mikä moukka.

Toissaviikolla onnistuin tavallista paremmin, sillä sain lautaselleni uunimakkaraa ja lohta. Normaalisti en sentään samaan haarukkaan näitä cocktaileja kokoa, mutta oli sen verran hyvä combo, että oli pakko kokeilla. Ei nyt ihan täysosuma :D

Suosittelen kuitenkin rohkeasti kokeilemaan eri yhdistelmiä makumaailmassa. Pizza ja muikut esimerkiksi ovat ihan muikea yhdistelmä ja viime viikolla testaamani lohikeitto ja palapaisti -yhdistelmä oli melkoinen voittaja kyllä, suosittelen. Se on vähän kuin Soini ja Väyrynen olisivat pressavaalien toisella kierroksella. Ei se mikään ole vakavasti otettava yhdistelmä, jota kannattaisi juhlatilaisuuksissa tarjota, mutta arjen piristyksenä ihan kiva ajatus.


Lohta ja pastaa bolognalaisittain.
Muikkuja ja pizzaa, totta_kai.

3 kommenttia:

 1. joo, tuli mieleen seuraava: miehen työpaikalla käy paljon ulkomaalaisia esim. kiinasta. hyvin yleistä on kuulema koota kaikki, mitä tarjolla on, samalle lautaselle. esim. viineri lihakastikkeella on yleinen kombo. kollegansa oli vienyt kiinalaisen naisen mustikkaan ja hän näppäränä tyttönä oli sitten kerännyt mustikoita ja kuorinut net !

  VastaaPoista
 2. Seuraavaksi teen lounaaksi muikkupizzaa.

  VastaaPoista
 3. aikoinaan opiskellessani lounasruokalassa moni tuntui ihmettelevän ainakin joidenkin italialaisten taipumusta ottaa sekä perunaa että pastaa soosin kanssa. nekin toimii keskenään.

  viineri lihakastikkeella. houkuttelevaa!

  VastaaPoista