14.11.2012

Francois Delecour: Iltapalalla verestä siirappia

Saavuin Ranskanmaalta myöhästyneiden jatkolentojen siivellä vatsa kurnien ja edessäni möllötti yö lentokentällä, sillä lento takaisin Lappiin lähti jo aamulla. En jaksanut lähteä Koiviston luo yöksi, koska on ihan hyvä että hänen vaimonsa nukkuu edes pari silmällistä yössä. Lentokentällä ei ollut ketään, ei ristin sielua. Yhden miehen jalat pilkottivat jonkun kaapin takaa, en voi olla täysin varma oliko hänellä yläruumista. Kenties joku muu nälkäinen oli syönyt hänet. Mikään ei luonnollisestikaan kahdelta yöllä ole auki ja siivojillakaan ei ollut mitään syötävää tarjolla. Ei hätä kuitenkaan ollut tämän näköinen. Iltapala Helsinki-Vantaan lentokentällä maksaa 5,70 euroa. Kokis 2,50€, kaksi Twixiä tarjouksessa 2kpl 2€ ja pussillinen Hariboja jälkkäriksi 1,20€. Uskoakseni tällaisen iltapalan jälkeen veri muistuttaa enemmän siirappista bbq-soossia kuin tavallista verta. Twix on käytännössä hyvin lähellä iltapalavoileipää, koska siinähän on vähän keksiä sisällä. Olisi myös ollut täysin mahdollista ostaa kokiksen sijaan vissyä, mutta ajattelin että sama mennä all-in jos kerran tähän lähdetään. Melko äklö fiilis irtosi näistä eväistä,  kauheassa nälässä tuollainen sokerin tankkaaminen tuntuu aika törkeältä. Olisi varmaan pitänyt tehdä eväspatonki, mutta miksei jokin firma keksi tehdä lentokentälle automaattia, josta saisi vaikka kolmioleipiä? Paskojahan nekin ovat, mutta varmasti parempi ratkaisu kuin makeiset. Tämäkinkö pitäisi itse tehdä? Äh ei jaksa, pelaan mieluummin Nintendoa..

Tämä artikkeli päättää Francois Delecour-juttusarjan tältä erää. Kiitos lukijoille mielenkiinnosta!

3 kommenttia:

 1. eikö kentällä ole 24h cafe picnic? ainakin oon luullut, että se on aina auki.

  VastaaPoista
 2. picnicin lisäksi Alepa ja Cafe Spoon on 24h/365d, täytyy vaan tulla pois sieltä porttialueelta. Saapi samalla kuluteltua aikaa siihen rumbaan. Ei sielläkään hupi halpaa ole (lentoliikennehän perustuu siihen että rapukolmioleipa maksaa 8 ja jotain)

  Porttialueella on ainakin My City Helsinki, mut se on siellä uudella puolella, eli tarvii non-Schengen maahan lentolipun. Vanhalla puolella porttialueella ei taida tosiaan olla mitään. :(

  http://www.helsinki-vantaa.fi/enemman-tietoa/yhteystiedot/yhteystiedot_palvelut

  VastaaPoista
 3. Taas on Lapin poika ollut tyhmä ja tietämätön..

  VastaaPoista