22.11.2012

Kirjoituksia kumikirahvin päästä...

En lue itse ruokablogeja, mutta tää tuli vastaan Fesessä. Joku Börje kirjoittaa blogia HK:n pro-kavereiden sivuilla. Lyhyesti kyse on siitä, että kokkipoju on kyrpiintynyt siihen, että ihmiset haluavat ruoka-allergioihinsa sopivia annoksia. Asiakkaiden palvelu ei kiinnosta ja laktoosipaloittelukyvyttömät ovat keskiössä.

Provosoiva kirjoittaminen on kyllä vaikeaa. Ja tässä mennään kyllä metsään. Jos olisin ruoka-allergikko, herkästi vittuuntuisin tästä kirjoituksesta, mutta enemmän tää mua ihmetyttää näin viestinnästä kiinnostuneen ihmisen näkökulmasta. Oikeesti, pitääkö kaikkien pässien antaa kirjoittaa blogia nykyään? Vai onko tää HK Scanin strategian mukaista, että pähkinäallergia hyväksytään pitkin hampain, mutta jos vähän lyö kuiruksi maidosta, niin bite the bullet ja lakkaa valittamasta :D

Hei, HK:n viestintä, suositan teitä tutustumaan Pallolaajennuksen kirjoituksiin. Päätään voi - ja kannattaa - aukoa myös tyylillä ja ilman, että varsinaisesti pahoittaa kenenkään mieltä suoraan. Ärsyttää saa. Me voidaan Jussin kanssa tulla myös koutsaamaan teitä somettamisessa, jos hinnasta sovitaan. Tarjoiluja silmälläpitäen tiedoksi, että meillä ei tietääkseni ole ruoka-allergioita.

Vai oonko mä taas vaan jotenkin herkkä?

6 kommenttia:

 1. No en minä ainakaan tuon kaverin (tai HK:n) sapuskoista tai palveluista maksa enää penniäkään. Anteeksi herra että vältän viljatuotteita, enkä kokkia miellyttääkseni vain väkisellä niele lapsellista yliherkkyyttäni ja mussuta pullaa heidän kekkereillään...

  VastaaPoista
 2. Edes peruskäsitteet näistä asioista olisi (ammattilaisella!) hyvä olla hanskassa ennen kuin alkaa pahoittamaan mielensä toisten ruoka-aineongelmista. Huh huh.

  VastaaPoista
 3. Musta tuo kirjotus on vallan mainio. Sen tarkotus on vittuilla ihmisille jotka ilmottaa olevansa esim. maitoallergikkoja, mutta pystyvät kuitenkin jälkiruuaks vetämään juustokakkua, jossa on laktoosia, tosta vaan. Eli siis nykysin on "muotia" olla allerginen ja se on ärsyttävää. Oikeat allergiat ei. Nykysin myös monet käyttää sanaa allergia synonyyminä sille jos eivät pidä jostain ruuasta.

  VastaaPoista
 4. Hei Baariminna, sua ei ookkaan näkynyt. Mukavaa, että henki vielä pihisee :)

  Tuo on ärsyttävää, mitä sanot, mutta silti mielestäni kirjoittajalla on mennyt metsään tuo pätkä. Tää on niinku case persut, eli kirjoitetaan ensin, että kaikki ulkomaalaiset sais ampua, mutta korjataan myöhemmin, että "mä siis tarkoitin, että toivottavasti maahanmuuttajille löytyy töitä."

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän sun pointin, musta tuntuu et tuo teksti aukee ravintola-alan ammattilaiselle jo heti aluks ihan erilailla kun "tavikselle". Toki tuossa kirjottajan pitäis osata kirjottaa niin hyvin ettei kellekään jäis alusta alkaen epäselväks mistä puhutaan.

  VastaaPoista
 6. Olihan toi aika kärkäs kirjotus mitä toi kokki oli sanaillu. Ymmärrän turhautumisen jos seurue ei muista enää tilaamisen jälkeen mille kukakin olikaan allerginen, mutta en ole ihan sitä mieltä että lerantikkojen tarttis tuoda ravintolaan eväänä laktoosinpilkkomistablettinsa.

  En menisi tuon tyypin ravintolaan vaikken millekään olekaan allerginen.

  VastaaPoista