25.11.2012

Klasun puhvetissa ryöstöretkellä

Helsingin Bulevardilla pönöttää Klaus K -niminen hotelli. Hotellin väki oli niin kivaa, että kutsuivat minutkin testaamaan ravintolansa tämänvuotista, Amerikasta ammentavaa joulumenuaan, vaikka me Pallolaajennuksessa ei ollakaan ruokabloggareista sisäsiisteimpiä. Menin siis paikalle.

Ruoka oli makoisaa. Ja ihan meikäläiselle sopivaa, täytyy sanoa, kun en perinteisestä suomalaisesta jouluruoasta oikein syty. Oli aika kiva syödä niin, että sai maistaa kutakin pääruokalajia vähän. Normaalisti pitää aina valita, mikä toisinaan on kiperä paikka. Se ei kuitenkaan allekirjoittaneen osalta ollut yllättävää, että jälleen diggailin alkuruokia enemmän kuin pääruokia, vaikka hyvää tavaraa nekin.

Alkuruokapuhvetissa oli kivasti erilaista kuollutta eläintä siipaleiksi vedettynä ja vähän kasvistakin eläinten ystäviä ajatellen. Oli kyllä hyvä, enkä sano tätä vain siksi, että toivon pääseväni maistamaan seuraavaksi raflan ystävänpäiväkattausta. Voitte luottaa minuun ystävät: taistelen puhtain sydämin puolestanne. Ne on jotenkin pienemmän minimalistisempia, mutta silti usein oivallisia nämä alkupläjäykset. Ja siksi hyviä.

Jälkiruoka sai myös buffetista. Hauskana kuriositeettina kattauksessa oli moninaisten kaakkujen lomassa Äm-et-Äm-karkit. Harvoin olen nähnyt karkkia jälkiruokana tarjoiltavan, mutta Amerikka-tyyliin ne sopivat. Tuli ikävä Nykin kauppaan...

2 kommenttia:

  1. Oli ihan superkiva tavata Jussi! Onneksi älysin lähteä ennen kuin juttujen taso olisi laskenut turhan matalalle...miten kävi?
    Ilolla Karria ja Kaijannepippuria muistellen :).

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin! Aika pian siitä muutkin liukenivat, kun havaihduimme kelloon, joka tikitti jo yliaikaa, niin jonkinlainen taso säilyi. Jos sitä koskaan oli...

    VastaaPoista