23.4.2013

Candy bar lineup

Jos järjestät hyville ystävillesi kemut, tarjoatko heille kiljumaista kotiviiniäsi vai ehtaa Fontana di Papaa? Jos haluat kutsua paikalle myös ongelmia aiheuttavan entisen mäkihyppääjän, kutsutko Matin vain Harrin? Tietysti tarjoat Pappaa ja kutsut Jyväskylän miehen. Valinta kopion ja alkuperäisen välillä ei ole kuitenkaan yhtä helppo silloin, kun kyseessä on valinta aidon tuotteen ja esmes Rainbow-version välillä. Minkälaisia patukoita tarjoat vieraillesi siinä vaiheessa, kun poliisin saapumista odotellaan? Kaupan merkit ovat paitsi hinnaltaan huokeampia, joskus myös ihan oikeasti parempia tuotteita.

Ei kuitenkaan aina, tietenkään. Twix on aina toisinaan löytänyt tiensä suuhuni viime aikoina. Enää en elä niin vaikeita aikoja kuin taannoin, mutta kyllä niitä kaupasta mukaan tarttuu. Jostain syystä, lähinnä kai tuon linkin takaa löytyvän videon ja elämäni tylsyyden takia, tulin hankkineeksi aidon Twixin lisäksi Rainbow-, Pirkka-, ja Lidl-versiot. Tarkoitus oli selvittää makua ja paremmuutta.

Ja se selvisi. Aidon kyllä tunnistaa. Pehmeämpi keksi ja maltillisempi makeus. Kolmea kopiota ei amatööri erota, mutta niissä oli sama yltiömakea maku. Meikäläinen toki diggaa makeaa, mutta rajansa kaikella. Tässä tapauksessa makeus yrittänee kompensoida sitä, kun valmistaja ei vain oikein osaa (nimimerkki vaimon mukaan valmistaja ei halua muusta maksaa kuin sokerista). Enivei, ei kannata koulittua kombinaatiota muuttaa. Jos makunystyrät ovat aikojen saatossa tottuneet siihen, että Soini on pj, niin kannattanee jatkossakin tarjota niille vain aitoa tavaraa eikä lähteä Hirvisaarien perään haahuilemaan.

P.S. Oma hauskuutensa nuo kopioiden nimet. Jos kopiointi kerran on sallittua, niin tuote pitäisi saada nimetäkin sitten vale-Twixiksi.

P.P.S. Muistakaa taannoinen äänestys: Twix jyrää.

P.P.P.S Tietääkö kukaan edelleenkään, miksi Twix oli ennen Raider? Oliko ennen EU:ta X-kirjain kielletty, vai?

6 kommenttia:

 1. P.P.P.S. Kekkoslovakiassa ei saanut käyttää X-kirjainta koska se ei ollut puolueohjelmassa. Siksi vasta myöhemmin tuo kansainvälinen (oikea) brändinimi saatiin käyttöön täällä periferiassa...

  VastaaPoista
 2. <-paWo-> hei muistatko minkä nimisii twix-patukat oli ennen
  ööh...raider?
  <-paWo-> joo
  <-paWo-> :D
  <-paWo-> mutsi lajitteli vintillä tavaraa kirpputorille
  <-paWo-> se löys mun vanhan repun sivutaskusta avaamattoman raiderin :D :D
  muhahaha :DD
  <-paWo-> 'parasta ennen 04/1987'

  VastaaPoista
 3. Äitini muisteli, että nimi "Raider" tarkoitti jollain kielellä jotain törkeetä tms. niin nimi piti vaihtaa Twixiksi. Satavarma ei ollut asiasta, mutta tämmösen teorian esitti. :D

  VastaaPoista
 4. Otsikosta tuli välittömästi mieleen arkkitehti / meribiologi G. Costanza!

  VastaaPoista
 5. Tohkeissani vasta nyt huomasin, että siellähän se oli George jo mainittu vanhemmassa artikkelissa, heh.

  VastaaPoista
 6. Tohkeisuus on näin hyvää blogia lukiessa täysin ymmärrettävää.

  VastaaPoista