28.4.2013

Francois Delecour: Burgerbalsamia haavoihin

Lentomatkailun jumalat eivät katsoneet minua hyvällä tällä reissulla. Ensiksi Lufthansan jengi lakkoili ja menolentoni peruuntuivat kuin ammattikoululaisen häät. Nyt myös paluulentoni Helsingistä Rovaniemen paliskuntaan oli myöhässä kuin lestadiolaisen kuukautiset. Lentoni eräällä norjalaisella halpalentoyhtiöllä, jonka nimi on Norwegian, myöhästyi jostain tuntemattomasta syystä noin viisi tuntia. Tästä hyvästä sain 15 euroa täysin ilmaista, joskin vitutuksen tahraamaa rahaa käytettäväksi lentokentällä. Subuja ei myyty, joten päätin hankkiutua purilaispatojen ääreen. Pikainen konsultaatio yhtiökumppanille casa de Koivistoon ja löysin itseni O'Learys sporttibaarista siinä portin 29 huudeilla.

Hampparikokonaisuus irtosi 17 eurolla, johon Pepsi teki vielä kolmen euron lisäyksen. Norjalaiset mulkut siis jäivät pystyyn vitosen. Parisen kymppiä on aika tympeä hinta hamppariateriasta, mutta täytyy kuitenkin tiedostaa sijaintimme lentokentällä ja kyseisen alueen hulvaton hintataso. Ennakolta aterian arvoa madalsi myös Euro hockey tour-matsin pyöriminen telkkarissa ja vääjäämätön altistuminen Juhani Tammiselle.

Ateria vakuutti erään Suomen ruokablogitaivaan kirkkaimmista tähdistä, eli minut. Pihvi oli lähes kahden sentin paksuudellaan äärimmäisen vakavastiotettavan oloinen kimpale, joita olisi tarjoilijan mukaan voinut ottaa hamppariinsa kaksikin kipaletta. Tyydyin yhteen, jossa oli sopivasti tekemistä kaltaiselleni pikkumahaiselle. Sotkin lankkuperunoihini hieman talon omaa BBQ-kastiketta, joka myös vakuutti olemuksellaan. Leukojeni jauhaessa ruokaa elimistööni kykenin hetkeksi unohtamaan viiden tunnin myöhästelyt ja Juhani Tammisen. Hetken kaikki oli kuin suunnitelmissani. Voin siis vakaumuksella suositella O'Learys sporttibaaria eväspaikaksi seuraavan kerran kun norjalaiset turskamulkut sinutkin hylkäävät.

Teksti ja kuva: Jussi Leinonen

1 kommentti:

  1. Kyseisen soittoruokalan The Harvard Club Sandwich on paras club sandwich minkä meikä martta on eläessään nauttinut! Ja se meni samoista syistä kun sulla Finnairin piikkiin. Finski anto 17 euroo!

    VastaaPoista