25.7.2015

Not-a-Comeback: Kreikka Suomelle, pullo kerrallaan

Teksti: Jussi Koivisto Kuva: Jussi Leinonen
Mitä yhteistä on sanoilla Kreikka ja kriisi? Aika paljonkin. Kuten kaikki lukijamme muistavat, asiaa on ennenkin ratkottu Palliksessa. Parhaat voimat ovat muutenkin olleet kriisiä selättämässä Jutta Urpilaisesta Alex Stubbiin ja jopa Soinin Timppaan saakka. Vielä ei näy valoa tunnelin päässä (jos sitä lähestyvää tavarajunaa ei lasketa), joten täytynee taas auttaa.

Asennoituminen ongelmaan on vaikea. Toiset sanovat, että Euroopan täytyy ratkoa ongelma yhdessä aivan kuten entiset kilpakumppanit Apollo ja Rocky lyövät hynttyyt yhteen Mr. T:tä vastaan Rocky III:ssä. Toinen mielipide on se, että Kreikan rahoittaminen on yhtä järkevää kuin se, että Carolco antoi Renny Harlinille 100 miljoonaa Kurkunleikkaajien saaren tekemiseen. 

Mutta entä jos pieni ihminen haluaa auttaa? Amerikkalainen filmistarba voi ostaa itselleen Kreikasta saaren, mutta harvalla suomalaisella moiseen on varaa. Leinosella luultavasti olisi, mutta hänellä on jo mökkinsä, jossa kasvaa enemmän lupiineja kuin mitä hän jaksaa syödä. Hänenkin on siis järkevää valita jotain pienempää. 

Mythos, jo nimeltään myyttinen juoma. Juoma on mahdollisesti itsensä Apollon (Creed tai normi) keksimä. Lagerhan on se ja sama, mitä sitä juo, eli kyllä tää juotavalta maistuu. Vielä parempaa on se, että jostain selittämättömästä syystä Mythos aiheuttaa lollahtelua. Positiivisia konnotaatioita se ainakin tuottaa lomasaarista, joissa ilma on lämmintä, olut kylmää ja kuittia et saatana saa mistään. 

Oli syy mikä tahansa, niin eiköhän käydä talkoisiin. Jos jokainen suomalainen ostaisi 2,5 euron Mythos-pullon, niin siitähän saataisiin rahaa jo 12,5 miljoonaa. Sillä rahoitettaisiin Kreikkaa ainakin kolmen sekunnin ajan. Mitä emmit siis, mene jo kauppaan!

Jussi L muuten lupasi, että jos hänet näkee kulkemassa Mythos-paidassa ja hänelle sanoo avainsanat "Mythos, biaaats!!" niin hän tarjoaa oluet, tietenkin Mythokset. Tarjous ei koske hänen kavereitaan, joita hänellä ei tietenkään ole muita kuin allekirjoittanut. Pitäkää siis silmä kovana ja lapa jäässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti