25.7.2015

Not-a-Comeback: Uskovaiskolaa

Teksti: Jussi Koivisto Kuva: Jussi Leinonen
Aijjai, ihan kohtalaisen ähky alkaa olla. Pitäisi kirjoittaa Ziip-kolasta, mutta ei tee edes mieli maistaa. Mutta ei se mitään, maistamattomuus ei perinteisesti ole meillä Palliksessa estänyt kirjoittamista.

Kola oli pikainen heräteostos Halpa-Hallista. Kiersin Suomen Bible Beltia tuossa valitettavasti loppuansa kohti kituvalla lomallani ja huomasin kyseisen tuotteen junaan kiirehtiessäni. Jumalation, uudenlaista kolaa, vähemmästäkin on comebackeja tehty! Ja kun sanon uudenlaista kolaa, tarkoitan, että sitä samaa kolaa, jotain finnspringiä tai vastaavaa,  mutta johon on laitettu eri etiketti! Silti artikkelinsa väärti. 

Olen synkkä mies, mustan huumorin ystävä ja ei-uskovainen. Voi olla vaikea uskoa lukemalla nämä tuhatkunta artikkelia Palliksessa, mutta kumpikaan meistä, minä tai toinen Jussi ei olla töissä seurakunnalla. Ziipistä mulle joka tapauksessa tulee mieleen vetskari. Ja vetskarista mulle tulee mieleen ne ongelmat, joita lestadiolaisilla ja muilla Halpa-Hallin uskiskantiksilla on ollut vetoketjuihin liittyen, mutta ei mennä nyt siihen. En halua loukata - kai.

Halpa-Hallista sinänsä täytyy sanoa, että siinä on hyvät puolensa. Ensinnäkään kassalla ei tarvii lukea lööppejä liittyen Vesa Keskiseen tai kesäsäähän, kun iltapäivälehtiä paikassa ei myydä, ja jos oikein muistan, niin alkoholia nämä veijarit eivät myy. Se puolestaan tarkoittaa sitä, että juomaosaston kylmäkaapit on hyvässä käytössä. Sen sijaan, että kaapissa oli kuuttasataa erilaista mangosiideriä, niin tarjolla oli kosolti kylmää limunaatia, josta saatoin junaystäväkseni ostaa kolaa. Joskus sokea uskovainenkin löytää kuoripojan, kuten sanotaan.

Mutta maistetaanpa sitten. Tuomio: Eipä mitään ihmeellistä. Jotenkin tässä maistuu tekopyhyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti