14.9.2020

UUSIA KOLIA 3: Makukokis

Eräs uusimpia fanejamme, nimimerkki Karrikastike kävi kesälomalla Vesa Keskisen ostoshelvetissä. Rakkaat lukijathan muistavat, että kyseinen kauppaliike on ainoa paikka, josta pyysin jotain niin sanottuina Pallolaajennuksen hulluina vuosina. Koska varsinaisesti ei ollut käyntiä Pohjanmaalle, mutta Vesalla oli myynnissä Sihi-kolaa, niin piti pistää pyyntiä. Vesahan pisti tuleen

Mutta takaisin vuoteen 2020. Karrikastike lähetti kultapylväiden keskeltä minulle kuvan Coca-Colan miksereistä, jotka minulle ainakin olivat täysin tuntemattomia. Kiinnostuin heti, vaikka aavistin pettyväni. Esitin pyynnön saada haltuuni kyseistä juomaa ja sainkin tuliaisina kaksi pikkupulloa. Makuina smoky ja spicy. Hykertelin, sillä omistinhan nyt kolaa, mistä Jussi ei ollut kuullutkaan. Mitä sitten, vaikka tämä olisi pettymys, petyn ainakin ensimmäisenä.

Kyseessä on "mikseri", eli nähdäkseni alkoholin kanssa miksattavaksi tarkoitettu juoma. Rommikolat on meistä kahdesta enemmän kaiman juttu, mieshän tunnetusti viettää kesä-heinäkuun laatuaikaa mökkiterassillaan kolacoolerin, ystävänsä Kapteeni Morganin ja pienoiskiväärin kanssa. Itse vedin siis nämä niin sanotusti koivistolaisittain eli paljaana. Ja totta kai petyin makuun, olisihan se liikaa pyydetty, että näillä aamuilla jotain hyvää jostain joskus löytyisi. 

Smokyssä oli ehkä hajussa savun häive, maussa vieno yskänlääkkisyys. Spicy muistutti makukokemuksena sitä, että juot kolaa, kun samalla joku viereisessä huoneessa syö inkivääriä. Tiedä sitten, paranisiko maku nelkytvolttisesta, mutta vaikea uskoa - luulisi viinan vain peittävän näitä arominhäiveitä. En ymmärrä näiden tuotteiden järkeä, mutta toisaalta juon viskini kuivana, joten ei minulta myöskään kysytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti