23.4.2012

Kalleinta kahvetta?

Jos menet Esson baariin tai Helsingin Sanomien keskustelupalstalle kysymään, ennen euroon siirtymistä Suomessa sai joka paikassa kupin kahvia markalla. Siellä taivastellaan, että ei olisi markka-aikaan maksettu 15 markkaa kahvikupista. Joillakin on hintataso jämähtänyt 80-luvulle, mutta minkäs teet, moinen nillitys on vain kestettävä. Ja hauskojahan keskustelupalstat on sopivassa määrin nautittuina.

Siitä huolimatta tänään, eli tekstin julkaisuajankohta huomioiden eilen, join kyllä kallista sumppia. Menimme kaverin kanssa hotelli Torniin. Jo matkalla Suomi tarjosi parastaan, kun joku nousuhumalaa työstänyt kalareissulla ollut mies halusi viihdyttää meitä jutuillaan. No anyway, päästiin 14. kerrokseen ja koska kello oli vasta kaksi, tyydyin niiden aiemmin suosittelemieni mojitojen sijaan kahvikupposeen.

Vanhana herrasmiehenä maksoin omani ja seuralaisen kahvin. Annoin korttia, sudin nimeä ja otin kupin edes oikein huomaamatta asiaa. Vasta ulostauduttuamme juomaan sumppia, keksin katsoa kuitista, mitä kuvan mopokoon kahvikuppi maksoi. Arvatkaapa mielessä, ennen kuin luette eteenpäin.

Oli nimittäin luultavasti kallein, mitä oon vähään aikaa juonut, jos koskaan. 4,70 per kuppi. Saa luultavasti tosissaan yrittää, että yhtä kalliin kahvin löytää. Jälkiruokakuppi vähän paremmassakin ravintelissa irronnee halvemmalla. No ei siinä mitään, kohtuullinen korvaushan tuo on. Ei siinä tuosta pikivedestä maksettu. On yksi asia juoda kotikeittoista omassa väsyneessä keittiössä ja aivan jotain muuta siemailla sumppia Helsingin kattojen yläpuolella. Siitä huolimatta tein jotain tavallisesta poikkeavaa.

Juon suodatinkahvini aina mustana ilman sokeria. Syy on se, kuten olen varmasti sanonut aiemminkin, että sokeria ja maitoa ei aina ole saatavilla, mutta kahvia on Suomessa aina. Rahat, patruunat, rakkaus, ruoka, kaikki voi loppua, mutta kahvia on - aina. Tällä kertaa join kuitenkin kahvini kokeeksi sokerin kera, sillä järkeilin, että kerran olin tassilla olevasta sokerista maksanut, näillä hinnoilla se kannatti käyttää :D

Ens kerralla taas mustana, sokeri ei dieselmallin kahviin kuulu.

2 kommenttia:

 1. Mikko Sippula (ei sukua Voicen voittajalle)23. huhtikuuta 2012 klo 14.05

  jännä sattuma, mutta olin myös Tornissa lauantaina (en ollut käynyt ennen). Kuten meillä tapoihin kuuluu, Liisa otti oluen (7,50€! myös hyvissä hinnoissa) ja minä jonkun mustaviinimarja-mynthonista maun perusteella uutetun värikkään drinkin.

  ps. kahviin kuuluu maito, ja työkaverin opastamana ja hyväksi todettuna, punainen maito. ei yhtä ällöä kun kerma mutta rasvaisempi maito lisää ihan uusia aromeja kahviin. ja kotiinkin tai työpaikan keittimeen voi välillä ostaa kalliimpaa pakettia, suosittelen Arvid Norqvistiä. mutteripannut, pressot ja muut menee sitten ylemmälle tislaamisen asteelle, sinne en lähde.

  VastaaPoista
 2. Eli et vakuuttunut vai drinkistä? Mojikset, mitä oon juonut, niin ne on kyllä ollut nannaa, mutta ehkä ne on uutettu jostain toisista karkeista. En oo ite ollut hirveä Mynthon-fani koskaan...

  Ja lollahtelin kyllä Sipolalle :D

  VastaaPoista