11.6.2012

PALLIKSEN FESTARIKESÄ: Flown hipsterit vs. Tuskan hevarit?

Kamppailu alkaa: hipsterit vs. hevarit.
Kesä on alkanut ja sen tietää muun muassa siitä, että Suomenmaalla nähty jo ensimmäinen isompi festivaali, kun Sonisphere otti lähes varaslähdön käväisemällä täällä heti kesäkuun alussa. Koska me täällä Pallolaajennuksessa tiedämme about kaiken about kaikesta, miksi emme mekin pureutuisi tähän aiheeseen.

Helsingin odotetuimmat tapahtumat lienevät Tuska Open Air Metal Festival ja Flow Festival. Näin luulen. Festivaaleja tuntemattomille kerrottakoon, että Flow'ssa diggaillaan muovisankaiset rillit päässä Happy Hippo Zeppelinsiä, joka on viiksekkyydessään niiiin oivaltavaa musaa. Tuska puolestaan tunnetaan kokemukseni mukaan Stam1na-paidat kaapista Bossin paitojen takaa kaivavista Customer Relations Directoreista, jotka heiluttavat sormiaan orkestereille, joiden nimessä ovat yleensä ainakin sanat Twilight ja Lightning.

Tyypillisesti etelän media kirjoittaa festareiden jälkeen siitä, miten "Zeppelinsien show lähti kunnolla käyntiin toisen kappaleen kohdalla" ja miten "yllättävän vähän oli järjestyshäiriöitä, vaikka ihmiset pukeutuivat mustaan". Palliksessa keskitymme tärkeämpään - ruokaan. Saiko spydäriä, entä sushia, oliko törkyhinta? Festivaalien alkopolitiikkaa sivusin jo taannoisessa viskikola-artikkelissa, mutta nyt voisi vähän tsekata ruokapuolta tarkemmin.

Tuskan portit avautuvat allekirjoittaneelle ja katsotaan, mitä Flow sanoo. Vähän huolettaisi mennä kyllä Flow'hun, olisin siellä yhtä paljon omieni keskellä kuin Väykkä Kepun puoluekokouksessa... Mutta teidän vuoksi menisin, sillä vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Kysymys nääs kuuluu, viekö ruokavoiton hevarit vai hipsterit? Varsin erihenkistä musaa tapahtumissa on ja varmaan osin ruokaakin. Flow ainakin kehuskelee hyvällä tarjonnallaan jo nettisivuillaan. Katsotaan siis, mitä raatimme tuumii. Valinnan tekee pekonia ja heviä diggaileva tuomari :P

Em. vertailun ohessa tarkoitus on päästä myös jyvälle ruokaraiderista. Sehän tiedetään, että artisteille saattaa tuo hapan maistua keikan jälkeen, mutta entä ruoka? Jos olisin Dave Mustaine, vaatisin ehdottomasti joka paikkaan pekonia. Pysykää siis Palliksen Festarikesä -kanavalla. Kaikki ennakkomielipiteet, -kokemukset ja -arvaukset festariruoasta ovat tervetulleita evästykseksi.

P.S. Tuo Tuskahan on jo ihan kohtsillään, joten kannattaa alkaa jo mehustella musalla, jos olette menossa. Leipaisin festarin bändeistä Spotiin soittolistan, jonka tahtiin kelpaa painaa. Megadeth, Sabaton ja Lamb of God pääosissa, toki.

1 kommentti:

  1. sonispheressa oli turha toivoa saavansa ruokaa. järjestelyt eivät ( toimineet ja jonotettuamme 45 min ja edettyämme puoleen väliin jonoa päätimme selvitä musiikin voimalla. jotkut festarikävijät olivat ruokaa saaneet (varmaa jonottivat heti klo 14 alkaen) ja silmämääräisesti se vaikutti perusfestarimätöltä. wokkiasiaa, muikkuja, pyttistä, kebua.

    VastaaPoista