10.6.2012

Voihan vohveli

Serrano vohvelissa oli kinkkua, hieman outoa tonnikalamajoneesiä ja jotain vihreää.
Rovaniemelle vastikään kaikkien hipsterien ja muiden värikkäitä sukkahousuja pitävien iloksi ja tavallisten kaljasieppojen suruksi avattu Cafe & Bar 21 on mielenkiintoinen tuttavuus. Kyseessä ei ole perinteinen kaljabaari, vaan tavoite on jossain hieman peruskaavasta poikkeavassa. Tämä yleensä näillä leveysasteilla tietää suhteellisen ripeää lapun nostamista luukulle, joten laahusta paikalle ripeästi mikäli kiinnostuit. Toisaalta ainakin paikalla asioidessani asiakkaita näytti riittävän, toisaalta ehkä he vain seurasivat minua. Ainakin paikalla oli paljon naisia, mikä viittaisi edelliseen.

Evääksi 21 tarjoilee vohveleita, joiden päälle voi tilata suolaista tai makeaa mahantäytettä. Taitaapa sieltä saada jotain erikoista jäätelöä, drinksuja, kahvia ja käyntini perusteella onton olon sieluun. Odotin nimittäin näiltä vohveleilta reilusti enemmän, lähinnä siksi että asiallisten raaka-aineiden nakkaaminen vohvelin päälle kuulostaa aika varmalta suunnitelmalta. Vohveli oli kuitenkin aivan liian paksu ja oikeastaan koko syömäkokemus koostui vohvelimänkin nielemisestä. Pelkäsin pahinta, kun pöydästämme siivottiin edellisen seurueen lautaset, joista jokaisella (3) oli puolikas vohveli syömättä. Oikea suhde täytteelle ja vohveliainekselle on siis puolet vähemmän vohvelimänkkiä kuin nyt. Mikäli tämä vohvelin paksuuteen liittyvä fataalinen ongelma saadaan korjattua Cafe & Bar 21 on aivan varteenotettava piriste peruslounaalle. Annoksen tasapaino siis on pielessä, mutta idea hyvä. Tämä on kuin se yhden hengen risotto, jossa on riisiä koko Vietkong pataljoonalle.

Kokista oli tarjolla vain ja ainoastaan lasipullosta, mikä on ihailtava näytös yksityiskohtien ja tyylikkyyden ymmärryksessä. Pikanttia ironiaa oli havaittavissa myös modernissa ja freesissä sisustuksessa, johon päätyseinien porontaljat eivät sopineet yhtään ja siksi juuri täydellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti