10.9.2012

A-luokan spydäriä

Siskonmakkara pääsee käsituntumallaan luultavasti aika lähelle jääkaapissa jäähdytettyä miehistä suvunjatkamiselintä. Makkaroiden puristelu ulos suolestaan ei ole mitenkään mukavaa puuhaa varsinkaan, kun tuntuu, että more often than not ne paketissa olleet makkarat ovat vähän rikkoontuneet ja makkaramäihää on vähän joka puolella. Mutta vaiva palkitaan, sillä siksikset ovat aika maukkaita mielestäni.

Yleisimmin ja tätä ennen aina olen käyttänyt niitä vain siskonmakkakeitossa, mutta nyt jostain S-market-Kooplussalehdestä silmiin osui siskonmakkaraspydäriohje. Testasin ja hyväksi havaitsin. Itse asiassa ruoka oli niin maukas, että piti tehdä sitä pian uudelleen. Ongelma oli vain se, että ei ollut keitettyjä perunoita eli piti ensin tehdä jotain ruokaa, joka hyödynsi niitä. Se on jo hyvä spydäri, jos väenvängällä pitää tehdä jämiä sitä varten. Spydäri on hyvää myös, jos meikäläinen diggailee kesäkurpitsaa siinä. Ei mulla mitään kesuria vastaan ole, mutta aika mitäänsanomaton tarjottava mielestäni. Moni hekumoi kesällä grillatun kesäkurpitsan tiimoilta, mutta mä en vaan tajuu. Mutta tässä se menee.

Ja ei, en aio kertoa reseptiä. Aika iisihän tuo on, harrastakaa kuvan perusteella reverse engineeringiä ja kokeilkaa. Hyvä on.

2 kommenttia:

  1. Tämä vannoutunut vanhapiika sai nyt siskonmakkaraan vallan uuden näkö- ja tuntokulman. Ja muuten ihan toteuttamiskelpoinen spydärikin vielä.

    VastaaPoista
  2. Saarioiselta näyttää ilmestyneen uusi (?) tuote, siskonmakkarapyörykät, myydään samanlaisessa pussissa kuin liha- ja broilerpyörykät. Säästyy siltä puristelulta. Testannen lähiaikoina.

    VastaaPoista