12.9.2012

Karvasmantelista nautintoa

En tiedä viinoista juuri mitään, mutta tulipa taas todettua, että Italiassa osataan. Join ravintolassa joku aika sitten amarettoa kahvin kanssa ja oli niin hyvää, että piti kotiuttaa pullollinen. Hevillä vaan ei tavaraa löydä Alkosta.

Disaranno Originale vai mikä tää nyt olikaan viralliselta nimeltään, niin on ainoa, minkä tiedän tästä juomalaadusta. Tunnistaa kuvauksessa karvasmantelisuudesta, se kai se amaretton tunnus on. Karvasmanteli ja sana amarena viittaavat karvauteen, joka ei voisi olla kauempana tästä juomasta. Vissiin on kahmalokaupalla heivattu sokeria megeen kans, kun on niin nannaa.

Eritoten kahvin kanssa on hyvää. Ongelma on vain se, että normioloissa esim. kotosalla ei tule kahvia kauhean myöhään juotua. Toisaalta päihdyttäviä aineita ei tee mieli nauttia kovin aikaisin. Se on tää elämä vaikeaa näin siveellisyyden ristipaineessa. Kahvin kanssa amis on ihan styleä mielestäni, mutta väkisin tulee mieleen, että miltäköhän tää maistuisi kolan kera. Amarettokola... Aika junttia ajatella noin, pelkään. Ja luulen, että parempi olla kokeilematta moista, sillä muuten cosa nostra ottanee asiakseen tulla ojentamaan mua ja kohta nukun kalojen kanssa...

...enkä siis sillai Fingerpori-tyylillä vaan Kummisetä-tyylillä.

8 kommenttia:

 1. Amarettokola ja amarettosprite <3 Kannustan kokeilemaan, seurausten uhallakin...

  VastaaPoista
 2. Tottakai amarettokolaa pitää kokeilla.. Mun entinen salainen pahe oli tilata joskus baarissa amarettosiideri :D

  VastaaPoista
 3. Amarettocola maistuu mun suussa dr.pepperille..

  VastaaPoista
 4. amarettokola on kyllä klassikko. tuli vedettyä niitä ihan liikaa nuoruudessa, en tiedä pystyisikö enää vetämään. suosittelen kyllä kuitenkin kokeilemaan.

  VastaaPoista
 5. tää on hyvä blogi! haluaisin olla teidän kaveri.

  VastaaPoista
 6. Tällaista kommenttivyöryä ei ole nähty aikoihin, joten hetimmiten aion testata amissikolan.

  VastaaPoista
 7. Amaretto. Hirveää p***aa.

  VastaaPoista
 8. Ainakin tämä Amarettolikööri sopi hävittömän hyvin kahviin sotkettuna Tiramisun kostukkeeksi :) Suosittelen!

  VastaaPoista