3.9.2012

Ihme kun ei tarvinnu alkaa kuksaa vuolla...

Helsingin Asematunnelista hävisi Sibylla joku aika sitten, mutta uusi on ilmestynyt seinään Narinkkatorin laidalle. Menin paikalle. Enkä mee toiste.

Kuvan grilldoggi oli 3,5 euroa. Hodareita saa aika harvasti pikatyylillä, joten kai hinnan kanssa voi elää. Mutta tällä hinnalla oli hintansa. Sen kanssa en nääs suostu elämään vuonna 2012, että kortilla ei voi maksaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään pakettiauton takakontti, josta makkaroita myydään vaan ihan siististi rakennuksessa oleva kipakki. Jumalauta rahaa piti kaivaa... Ja jos oikein ymmärsin, niin kyseessä ei ollut mikään väliaikainen ongelma. Ainoa järkevä selitys on se, että koko putiikki on pelkkä kulissi rahanpesulle, jolloin kaikki asiakkaat ovat oikeastaan vain tiellä..?

Oli sentään hätävarakakskybänen lompakossani, niin sain makkaran ostettua, kun kerran olin ostopäätöksen mielessäni jo tehnyt. Mutta raharaha, miksi sillä pitäisi maksaa? Ainaista kolikkojenjemmailua ja automaatilla jonottamista, kuka jaksaa? Lisäksi pelkään, että jos alan kantaa mukanani kolikoita, niin kohta Soinin "sutkaukset" alkavat korvissani kuulostaa osuvilta ja alan viitata Halla-ahoon sanalla "Mestari"...

Sorry arvon yrittäjä, mutta kerronpa sinulle jotain: en ole ainoa ihminen maailmassa, joka skippaa ruokapaikan sillä perusteella, että joudutaan jotain vaihtokauppaa tekemään. Onneksi sentään raha kelpasi, ei tarvinnut mitään käyttötavaraa antaa vaihdossa. Siitä huolimatta moisen amatöörimäisyyden takia konkurssi uhkaa ja pahasti, vaikka hodarit houkuttelevia olisivatkin.

2 kommenttia:

  1. Tämä nyt ei suoraan (eikä melkein suoraan) liity tähän, mutta kävin kampaajalla, jossa EI voinut maksaa MILLÄÄN kortilla. Ja kyse on suuresta suomalaisesta paikkakunnasta. Eli tietty Jyväskylä.

    VastaaPoista
  2. Saksassakaan, tuossa suuressa ja mahtavassa euroalueen Messiaassa, ei voinut monessakaan paikassa maksaa Visalla. Siis kortilla joka on vähintään Isä tai Pyhä Henki tälle Pojalle.

    VastaaPoista