17.8.2020

Ruma Kebabinpoikanen

1800-luvun kovin kynänheiluttelija H.C. (Hardcore) Andersen pyöräytti aikanaan sadun Ruma Ankanpoikanen. Sepitelmässä epäsikiömäisen rumaksi ankaksi erehtyneesti luultu, certified persunluurannikon kansallislintu, temppis-sinkkuakin aidompi joutsen löytää ilon karuhkon poikakoti-nuoruuden jälkeen. Satu on tarina erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta, mutta rajansa kaikella.

Pirkan Döner Pitakebab on poikkeuksellisen ruma eväs. Se on kaupan hyllyllä verhoutunut halpaan muovikolttuun, sen sisältö muistuttaa pigmentitöntä sellutiitin kuohkeuttamaa eläkeläisen pakaraa. Kalpea, rapeusasteeltaan vaahtoisa, pitaleipä kätkee sisälleen sattumanvaraisen klöntin kebab-oletettua lihaa. En lukenut minkä lajikkeen kissanliha oli kyseessä. Kylkeen tarjoillaan pussukkaa, jossa on kylmää kebab-kastiketta.

Pakkauksessa mainitaan, että annos lämmäytetään mikrossa, mutta on herkullista myös sellaisenaan. I call bullshit on that one, dawg. En kokeillut, mutta äärimmäisen kiireiseen kuolemantyyliin se voi sopia. Tai jos on vaan niin pohjalla, ettei millään ole enää väliä. Muutenkin tämä eväs tuoksahtaa syrjäytymiselle.

Mikrossa pitakebabin koostumus muuttuu, jähmeä teollisesti robotin ruumiinaukosta linjastolle törähtänyt käntty muovautuu säteilyenergian voimalla veltoksi. Uusi koostumus muistuttaa lihavuusleikkauksen jälkeisen laihdutuksen aikaansaamaa ylijäämäihoa vyötäröllä. Homma ei meinaa pysyä aloillaan edes jämäkällä otteella.

Kylmät lihalastut pitaleivän ytimessä eivät ole kotoisin Michelin, tai edes Nokian Hakkapeliitta keittiöstä.Jotenkin akrobaattisesti sain soossit ruikattua sisään ja ryhdyin nautiskelemaan. Makua voisi kuvailla viehättävän inhottavaksi. Tuotteesta sellaisenaan puuttuu lähes kaikki joka tekee pitakebabista hyvän. Annos vaatii enemmän tuunaamista kuin maahanmuuttokriitikon bemari. Silti tässä on kaikessa alkukantaisuudessaan ainesta olla ihan hyvä eines. Pieni salaatin rouske leivän välissä voisi suoda armeijan b-miestäkin löysemmälle olemukselle hieman ryhtiä.Pohdin, mutta laiskuuttani en testannut käyttää pitaa pannulla vähän rapsakoitumassa. Kenties voileipägrilli toisi kaivattua selkärankaa tähän mättöön. Joku lukijoista voi testata, itse en aio tähän tuotteeseen enempää sitoutua. Vaikka ankasta saadaankin joutsen saduissa, tämä kebab ei kykene suoristamaan kaulaansa kovin korkealle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti