20.8.2020

UUSIA KOLIA 1: Lasipullokolaa aikuisten koossa, mutta missä maku?

Kun artikkelien välissä on vuosia, löytyy onneksi uutta testattavaa. Myös (ainakin mulle) uusia kolia, joista tässä eka. 

En ole koskaan käynyt Meksikossa enkä tiedä maasta paljoakaan. Mieleen tulee tulinen ruoka, huumekartellit, atsteekit (sic) ja jotain hajahuomioita, kuten Trumpin muurihimo. Nämä eivät välttämättä kerro maasta todellisuudessa mitään. Mutta mielikuvillahan elämässä mennään, siksi populistitkin saavat ääniä vaaleissa. 

Noihin mieleen tulleisiin asioihin ei voi mielestäni yhdistää sanaa "mitäänsanomaton". Tulinen ruoka voi olla mieleistä tai epämieluista, mutta on siitä joku mielipide ihmisellä yleensä. Samoin huumekartellissa työskentely, on se luultavasti värikkäämpää hommaa kuin perus virkabörjeily ja niin edelleen. Niinpä, kun kaupassa silmiini, sittemmin käteeni, osui meksikolaista kolaa, niin jotenkin vaisto sanoi, että tässä pullossa voi olla karaktääriä. Saatoin mielessäni haistaa jo varastollisen kuminauhoilla niputettuja dollareita, olisiko tässä kolassa vähän samaa?  

Oon itse ainakin ihan nevahööd Jarritos-kolasta ja vaikka Palliksessa on noin kolmetuhatta eri kolatuotetta käsitelty, ei haku tuottanut yhtään osumaa. Pullon mukaan 70 vuotta vanha tuote 120 miljoonan asukkaan Meksikon yhdysvalloista (Wikipedian mukaan maan virallinen nimi, opitpa jotain tänäänkin), myydään ihan nätissä 0,37-litran lasipullossa. Menin ulos aurinkoon, makasin riippumatossa. Kaikki eväät oli asetettu hyvään kolakokemukseen. 

Ja mikä on lopputulos? Mitäänsanomattomuus. Miten voikin olla mitäänsanomatonta kolaa. En nyt jaksa enää nousta katsotaan, että onko tämä valmistettu Meksikossa vai jossain päin Eurooppaa lisenssillä, mutta ei kyllä maksaisi vaivaa roudata Helsinkiin edes Keravalta. Eikä kaupasta kotiin. Yllättävän mitäänsanomatonta meksikolaisilta. Tai ehkä työskentely huumekartellissakin on oikeasti tylsää. Kuuluuko joku lukija kartelliin, niin että voisi kertoa? 


1 kommentti:

  1. Olen työskennellyt kartellissa ja se vastaa aika pitkälti suomalaista start uppia slush viikonloppuna. Vastenmielistä hommaa.

    VastaaPoista