12.9.2011

Berlusconit pettivät

Pettyminen on perseestä. Ensimmäinen askel pettymiseen on se, että nostat toiveitasi.

Kävimme vaimon kanssa syömässä italialaista. Halusimme jonnekin syömään ja muistimme, että Töölössähän oli Kansallismuseon hoodeilla eräs pikkuitalialainen, joka oli Töölö-aikoina herättänyt ruokahalumme. Ei kuitenkaan oltu koskaan käyty.

Vaimo hoiti esivalmistelut ja menimme paikalle. Sellainen pieni lapsus pääsi käymään, että tää paikka oli lopulta ihan väärä. Ruusulankadulta (?) joku Villetta tai sinnepäin. No, italialainen Töölöstä yhtä kaikki. Menimme paikalle ruokahimomme kanssa.

Huokaus, joskus mua kovin surettaa asiat. Tilaaminen oli taas niitä tilanteita. Halusimme vaimon kanssa toisistamme tietämättä samat ruoat ja niinpä päädyimme syömään bruschettaa ja pasta carbonaraa molemmat. Ällöä. Kohta kai meillä on mätsäävät tuulipuvutkin. No odotimme ruokaa innolla, sillä raflassa oli mukavan italialainen tunnelma. Pieni hämmennys ja italiankielinen puhe täyttivät paikan.

Mutta mutta, ruoka oli pettymys. Sekä brusis ja carbis olivat jotenkin latteita, mauttomia. Ei niissä vikaa ollut, mutta kyllä meikäläinen tiukemman carbiksen tekee. Eikä brusiksessa maistunut vitlökki. Harmitti, sillä ajattelin jo, että olenko löytänyt kätketyn helmen. Paikan hintataso ei nimittäin ollut mitenkään korkea. Mutta ei se helmi ollut vaan ihan perusmesta. Sitruunasorbetti olisi ollut molempien mieleen jälkkäriksi, mutta päätimme olla syömättä sitä, sillä tuskin olisimme kolmatta pettymystä enää kestäneet. Sen sijaan pelasimme snooker-termiä käyttääkseni safetyn. Menimme Mäkkiin!

Suklaasundae ei räjäytä taivasta, mutta tiedät ainakin, mitä saat. Lauantai-iltana saat hyvän jäden ja kälättäviä teinilaumoja. Ilta päättyi siis duurissa, varsinkin kun jälkiruoan jälkiruoaksi otin vehnäoluen (en Mäkissä). Ehkä menemme siihen oikeaan paikkaan tässä joskus...

P.S. Ja luultavasti joudun testaamaan tätä paikkaa toistamiseen vielä. Työkaverini mukaan se on ihan jees. Niin viihtyisä se oli, että otan ehkä riskin. Pieni toive heräsi hyvästä arvioista. Mihinkäs se nyt taas olikaan eka askel..?

2 kommenttia:

  1. Se on Benjam's Bistro joka on Kansallismuseon nurkilla.

    VastaaPoista
  2. Spaghetti tai muu pasta Aglio e olio on perusvarma,ei petä juuri koskaan

    VastaaPoista