18.9.2011

elias tapani karhu

Juuri tällä viikolla luki lehdessä, että Suomeen joku aika sitten luovineen - ja Palliksestakin testatun - Duff-oluen myynti kielletään. Suomen alkoholilainsäädännön ja -kulttuurin tuntien en ollut kovinkaan yllättynyt asiasta. Tämän toisen alkoholimerkin myyntikelpoisuutta on mitä luultavimmin kysytty etukäteen, mutta siitä huolimatta ihmettelen, jos merkki ei ole vähintäänkin tarkkailun kohteena.

Sehän on tietysti Fingerpori-sarjakuvan mukaan nimetty ölbe. Fingerpori-bisseä ja -lonkkua on saanut nyt kutvosen kaupoista. Hanoissahan tätä on ollut jo jonkin aikaa. Perusoluttahan tämä, en muista kenen tekemää. Yksi suuri puutos tässä kuitenkin on, mutta se lienee välttämätön.

Tuo pullo. Fingisolut nimittäin olisi erinomainen tölkkinä, luulen. Sarjakuvamaisuus toimisi mielestäni hyvin tölkissä, jonka pystyy värjäämään joka puolelta.  Sen tiedän, että suomalainen olutpullo on kovin epäviehättävä, putukka kuin persunainen. Mutta Fingerporin kaupungissa tunnutaan juovan oluet pullosta tai tuopista, niin ei kai tälle imagosyistä ollut vaihtoehtoa. Mutta lasipullo on silti so last season. Kuriositeetin tasolle tää jää.

Pulloudesta on se ilo, että siinä on korkki. Ja pullon hauskin vitsi on mielestäni korkissa. Käykäähän katsomassa mikä...

3 kommenttia:

 1. Tää nyt pulloissa kaupoissa oleva on Sinebrychoffin tuote ja aiemmin(en tiijä saako vieläkin) hanatuotteet on valmistanu Koskipanimo Oy. Ja tuosta Duff-kiellosta: se pullo maksaa 2,5egee ja normikaljapullon saa alle eurolla niin tuskinpa ne junnut sen takia alakaa juomaan, eiköhän ne halvinta osta, mutta ainahan pitää holhota.

  VastaaPoista
 2. Aah, se on tavaraa. Paljon romanttisempi ajatus tuo Koskipanimo kuin joku Koffi.

  Ja juu, onhan nuo suomalaiset kiellot ihan omiaan. Ja suomalainen alkoholikulttuuri, ongelmiin puuttuminen ja kaikki muu. Duffia ei saa myydä, mutta lastaan saa kännissä hakata, kunhan maanantaina menee duuniin.

  Mutta en siis yhtään yllättynyt, että Duff-kiellettiin enkä yllättyisi, jos Fingiksestäkin joku valittaisi...

  VastaaPoista
 3. Enpä tiennyt että vietnamilaiset ovat suomalaisen kaljan perään... Eh-he-heh.

  VastaaPoista