6.9.2011

Varaston tyhjennystä Töölöstä ja flyggalta

Kaksi Helsinki-aiheista pikablogautusta. Cafe Helsinki ja Helsinki-Vantaan lentokentällä sijaitseva rafla.

Cafe Helsingin (sijaitsee siinä Sonera-stadikan kupeessa) pieni salaattipöytä oli ihan kiva, jotenkin hyvänmakuiset lisukesalaattiainekset mielestäni. Ruoaksi otin italialaiset lihapullat, jotka olivat aika perukset. Papukeitto kuitenkin oli kuulemma hyvä.

Hauskaa noissa pullissa on se, että kaverini otti kreikkalaiset sellaiset. Sikäli kun pystyimme sanomaan, erona annoksissa oli se, että toisessa oli kaverina mozzarellaa, toisessa fetaa. Kuten tarkkamuistiset lukijamme muistavat, olen ennenkin kirjoittanut ruokien maanimityksistä. Tässä on kyllä menty siitä, missä aita on matalin, jos ballseissa ei muuta eroa ole. Mitäköhän vielä voisi lisätä tuohon ruokalistaan? Venäläiset, joiden kanssa saa suolakurkkua. Saksalaiset kera hapankaalin. Suomalaiset, jossa ei ole mitään, koska meillä ei ole kulttuuria.

Helsinki-Vantaalla söin - helkkari toukokuussa - burgeria. Entinen, Palliksessakin mainostamani burgerimestani oli suljettu, olikohan remppaa tai jotain. Fly Innistä sai myös burgereita ja ei muistaakseni ollut kovinkaan huono. Masu täynnä on kivempi matkustaa, ja jos kuolo korjaa nousukiidossa, on kivempi siirtyä pilven päälle purilainen masussa.

P.S. Jos muuten joku tietää taka-Töölön huitteilta jotain hyvää lounaspaikkaa, niin vinkatkaa. Mieluusti ei mitään Aasia-kamaa, mutta kaikki ehdotukset otetaan vastaan ja moni torpataan.

3 kommenttia:

 1. nim. Ruuuan ja muuuan ystävä7. syyskuuta 2011 klo 0.30

  Käy Manskun Kannikassa. Siellä pitäisi olla aika hippeilyä:

  http://eat.fi/helsinki/manskun-kannikka

  VastaaPoista
 2. Takatöölön ehdoton ykkönen on Falafel Caloniuksenkadulla miltei mechelininkadun kulmassa. Tämä ravintola on huhuttu olevan Suomen vanhimpia kebab paikkoja ja sen huomaa varsinkin lihan laadusta - mahtavaa!

  Unohda neon kyltit ja kumiset kebabläpyskät ja tilaa paikan tilatuin ruoka - Riisikebab (riisiä, kebua, kastiketta (mieto, keskivahva tai vahva), salaattia ja maailman parasta jugurttikastiketta)

  http://eat.fi/en/helsinki/falafel-kebab

  VastaaPoista
 3. Tänx. Falafelit on vähän kaukana, mutta Kannikka on ihan kulmilla, joten lounastan siellä joku päivä. En kyllä tiedä, mitä kukin hippeilyllä tarkoittaa, vähän pelottaa...

  VastaaPoista