7.11.2011

Vetäistäänpä Sisua poskeen...

Laiskaa kirjoitusta ollut viime aikoina. Syitä on parikin. Ensinnäkin lapsen tekemisestä seuraa yllättäen se, että ylimääräiseen näppäilyyn on välillä melko niukasti aikaa ja usein hyvin niukasti energiaa. Kuka olisi arvannut. Toinen syy on se, että em. syistä oon aika vähän pallolaajennustellut viime aikoina. Ei ole ruokahyllyllä paljon säteillyt.

Karkkia ja herkkuja olen sen sijaan syönyt (ja käynyt Mäkkärissä). Oon järkeillyt niin, että raskas työ vaatii raskaat huvit ja usein tullut vaikka suklaalevy kainalossa kotiin. Myös muu karsu tullut tutuksi ja testasinpa uusia Sisu-karkkejakin.

Nämä kaksi askia lienevät osa Sisun nuorennusleikkausta. Kipinä ja Kekäle. En muista enää makuja, mutta ihan syötäviä nämä oli. Älytöntä kuitenkin on se, että toista näistä mainostettiin askissa muistaakseni energiajuomanmakuiseksi karkiksi. Läskit addiktiteinit vetelee niitä lietteitä niin simona, että kai kohta jauhelihakeittoakin saa Batteryn sivumaulla. No, ei siinä mitään, markkinointiosastolla ollaan ajan tasalla. Myös nämä askit on tavallisia Sisuja isompia. Kai tarve on erottua hyllystä, mutta yhtä totta varmasti on, että 120-kiloinen 11-vuotias ei kehtaisi pienempää kaupasta ostaakaan.

Erilaisia uutuuksia Sisu on vuosien varrella yrittänyt lanseerata, mutta kai aika huonolla menestyksellä. Salmiakki-Sisu on jäänyt, muita pitempiä tarinoita ei tule mieleen. Jäämme seuraamaan tilannetta, ja näiden askien tulevaisuudesta on vaikea sanoa mitään.

Sisu on vahva brändi Suomessa, mutta voi olla, että se on vähän kuin Lapin Kulta, eli vanhemman väen suokkari. Nuorisolla on Redbulli, jota voi vetää tölkillisen sen sijaan, että ottaisi Sisu-karkin - tai oluen. Tää teiniangsti tulee yhdestä flästästä bussissa viime viikolla, sori vaan. Toivottavasti punainen aski ei kuitenkaan katoa mihinkään. Onhan se toisinaan ihan hauska ostaa.

P.S. Tiedättekö, mikä muuten ärsyttää mua. No monetkin asiat tietysti, ainakin ihmiset, jotka eivät peseydy, osaa käyttäytyä, puhuvat kovaäänisesti tai ovat vaan ihan plain and simple tyhmiä. Mutta sekin ärsyttää, jos joku neropatti keksii sanoa Sisua askin fontin mukaan Gifuksi...

P.P.S. Loistava.

2 kommenttia:

  1. Mutta siinähän lukee Gifu...

    VastaaPoista
  2. Gifu! Elää ja voi hyvin,minulla on tallessa vanha Sisu-aski jostain mummolan kätköistä.Siinä niitä mainostetaan vielä rintatabletteina

    VastaaPoista