3.11.2011

Rolls, herkku hengityskoneessa

Mama-ateria 5,95 euroa Sodankylän eteläpuolen Nesteellä.
Ei Rollsissa mitään erityistä ole. Myyvät ihan hyviä burgereita jotka tarjoillaan ranulien ja virvoitusjuoman kera. Samaa tekevät Suomessa Hesburger ja McDonalds ja.. Niimpä!

Kyllä tuohon hampparipikaruokaloiden listaan kaivattaisiin vähän vaihtelua. Rolls on perustettu 1988 ja taisi jossain vaiheessa olla melko laajastikin katukuvassa, mutta on ainakin pohjoisemmilla leveysasteilla taantunut parin pienen huoltsikan kylkeen. Saattaahan kyse olla vain uudesta toimintastrategiasta, jolloin antaisin pomoportaalle kenkää. Paikoista tulee jämäinen olo, viereisessä pöydässä huomioliiveihin sonnustautunut Jarno pistää pullopanttirahansa vakioveikkausriviin ja mutustaa kuivaa munkkia. Tulee sellainen olo että syödäänpä nyt tämä hamppari että voi jatkaa matkaa. Hampurilaista syötäessä tulisi ihmisen kyetä pysähtymään ja nauttimaan elämän perusarvoista, kuten rasvasta, sokerista ja suolasta. Myös vittumainen ulvova kakara naapuripöydässä kuuluu optimaaliseen pikaruoka-kokemukseen, niitä onneksi on huoltamoillakin.

Olisi virkistävää poiketa keskikaupungilla Rollsiin, ilman että tankkaa autoaan tai lottoaa. Oikeastaan toivoisin että Rolls olisi todellinen vaihtoehto, eikä ainoa vaihtoehto pienen paikkakunnan huoltamon kulmassa. Taitaa jäädä haaveeksi. Onneksi Hesen ja Mäkkärin muruja pöydän alta etsivät sentään Scan burgerit ja muutamat muut marginaalitason yrittäjät. Tsemppiä heille.

3 kommenttia:

 1. Nummelassa sijaitseva Rolls on siitä positiivinen näky, että se ei sijaitse huoltoaseman kyljessä - vaan - Nummelan Citymarketin liiketilassa sijaitsevassa "ravintolamaailmassa" (joka on ylen positiivinen sana kuvaamaan tarjontaa). Vierestä löytyykin Kotipizzan ja Subwayn tiskit, joten siinä ollaankin nyt perheenisä Jarnon kanssa syömässä Kotzoneaan kun vaimo ja lapset kiertävät Citymarkettia.

  Rolls on siitä kunnioitettava hampurilaisketju, että ranskalaiset jumalauta suolataan ihan oikeasti, maistuvat pirusti paremmalta kuin jälkikäteen lisätyt suolagrammat isomman tahon pikaruokaravintoloissa.

  VastaaPoista
 2. Rollsissa yleensä ruoan tuleminen kestää kauemmin kuin Mäkkärissä tai Hesessä, mutta siihen on yksi hyvä syy: hamppari valmistetaan ja pihvit paistetaan vain tilauksesta, eli eteen tuleva hamppariateria on varmasti "uunituore", eikä ole seissyt hyllyllä odottamassa minuuttiakaan. Tai näin ainakin Kouvolassa.

  Söisin useamminkin jos Rollsit sattuisivat vaan sijaitsemaan sopivammalla paikalla.

  VastaaPoista
 3. Muistan elävästi sen hetken, kun hesburger ilmoitti rakennustöidensä alkamisesta paikkakunnalla. Rolls kuuli varoituksen ja poistui jaloista hetinmiten, tiloihin majoittautui helluntaitemppeli.

  VastaaPoista