20.6.2011

Erittäin spessua kusetusta

Maailmassa on paljon asioita, joita en tajua. Yksi listan kärkipäästä on lentokenttien hinnoittelu. On varmasti järkeviä perusteita sille, että kahvikuppi maksaa kolme egeä, mutta kahdeksan euron Tobleronea en ymmärrä.

Very special offer kyllä. Erittäin spesiaalin härski. Mitä tuollainen maksaa "maissa". Jotain viisi egeä ehkä? Jos ostat kolme, kuten tarjous sanoo, saat sen siis samaan hintaan kuin Stockalta. Miten tää voi olla kannattavaa käydä tällaista kauppaa, kuka näitä ostaa?

Kuva on Rollon lentokentältä. Kotimaanmatkaajille myydään ymmärtääkseni tavaraa ihan samoilla spekseillä kuin lähimarketissa. Ehkä jos menekki olisi valtava, voisi hintakin olla matala, mutta tässä ei ole siihen lähdetty. Ehkä tällä vedotaan johonkin vanhaan tunteeseen, että ruotsinlennollakin sai täksfriistä kartongin Mallua pilkkahintaan.

En tiedä, joku taloustieteilijä selitäkköön Tobliksen hinnan... Kai se on se vanha viisausta, että ei se ole tyhmä, joka pyytää.

1 kommentti:

  1. Muistaakseni Tobleronen kotimaassa Sveitsissä lentokentällä bongasin samaa suuruutta olevan hintalapun Toblerone hyllystä. Taisi olla jopa 8,90€, hinta tietysti muutettu frangeista euroihin huonolla kurssilla mutta silti.

    VastaaPoista