3.6.2011

Kesä

Aijjai, Suomessa on lumi maassa 11 kuukautta vuodessa ja aurinkokin on harvinainen vieras taivaallamme. Joskus sää kuitenkin hellii ja siitä pitää ottaa ilo irti. On ainakin kaksi hyvää tapaa ilon irti ottoon. Malli keskiviikoltani.

Tapa 1: Ulkona syöminen. Jos ulkona ja sisällä on samat olosuhteet, niin ulos se on suunnattava. En tiedä, mikä siinä viehättää, mutta kai se on just se tunne, että hei oon ulkona ja perse ei ole jäässä. Monessa suomalaisessa kaupungissa on vaan se ongelma, että jos syöt ulkona, vieressä jyräävät autot lataavat lyijyä kaaliisi sen minkä ehtivät. Kansallisarkiston yläritsiltä löytyvä Cafe Hausen tarjoaa sillä suunnalla liikkuville pari ihan kivan rauhiaisaa pöytää lounaan ajaksi. Keskiviikkona tarjolla oli myös hyviä suolakurkkuja.

Tapa 2: Skumppa puistossa. Joo, Suomen ongelma on se, että ihmiset juo liikaa viinaa ulkona, nuoret ja vanhat. Jos kuitenkin pidetään kohtuus mukana ja yritetään käyttäytyä, niin ulkoskumppa toimii kyllä. Muoviset kuohuviinilasit mielestäni must. Ulkoilmassa kannattaa kuitenkin varoa, sillä jumalauta lokki teki tarpeitaan meikäläisen päälle keskiviikkona. Kuitenkin verratonta ajanvietettä, kunhan kakkapommitukselta välttyy. Kesän ensimmäisenä hellepäivänä korkit poksuivat niin, että Espalla sai väistellä.

Kolmas tapahan muuten on ehta old-school suomalainen grillaus. Olen saanut vahvistamattomista lähteistä tietää, että sitä olisi luvassa nyt viikonloppuna, kun olen nääs Rollossa. Luvassa toivottavasti hyvää ruokaa ja varmasti Leinosen nöyryyttämistä. Aijjai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti