12.6.2011

Rakas kolapäiväkirja

Oman kolankäytön monitoroiminen on hemmetin hankalaa. Tuppaa unohtua merkitä ylös mitä, missä ja milloin juo. Onneksi lähes jokainen lasillinen kolaa on ikimuistoinen. Yritän siis kirjata ylös juomisiani kesäkuun ajan ja julkaista tieteellisen tutkimuksen blogissamme heinäkuussa.

Kuvassa näkyy etten esimerkiksi 10.6. ole muka juonut kolaa kello kolmen jälkeen? Miksi en? Muistaakseni siksi että join illalla kaljaa. Osa kolanjuonnin vähyydestä johtuu siitä että ostin tarjouksesta Pepsin lisäksi pari pulloa 7uppia. Virhe sinänsä, mutta yritän pitää päiväkirjan realistisena enkä liioitella tai vähentää juomistapojani.

"Lasi kolaa kotona" on yleensä 0,4 litran lasi ja sitä isommat annokset merkitään tarkemmin. En esimerksiki (enää) juo kolasnapseja kotona, myös kahvikupista kolattelun olen jättänyt pois.

Pahin virhe on unohtaa merkitä kolat ylös joko heti tai saman päivän iltana. Päiväkirjaa pidän älypuhelimella, joten tiedot on kätevä kirjoittaa muistiin aina kun kolaa kuluttaa. Usein tämä kuitenkin unohtuu ja menee todella tiukaksi muistaa toissapäivän juomisia, mutta aika hyvin ne saa päähän jos vain muistaa mitä on tullut tehtyä. Jos olen katsonut leffan, muistan juoneeni pari lasia. Kokkaillessa menee aina tölkki kolaa, toinen ruokaillessa. Ei tämä niin yllätyksellistä ole kuin voisi odottaa, en ole esimerkiksi vielä kertaakaan herännyt yöllä juomaan kolaa. Yöllinen kolasnapsi voisikin toimia hyvin näin kesällä.

Jatkakaamme materiaalin keräämistä.

1 kommentti:

  1. Belgalla oli n. 10 - 12-v. kolakausi :D Sen tuloksena oli pojan sängyn alla myös kolajemma, jatkuva sellainen. Ennätys oli 32 pulloa! Silloin näitä kaksoispakkauksia oli tosi usein sisäänheittotarjouksina lähimmissä jättimarketeissa... poika fillaroi ja haki kaikista :D

    Pistä paremmaksi!

    Sen jälkeen hän normalisoitui ja vannoo nykyisin hyvän, keskieurooppalaistyyppisen kahvin nimeen! Ei sokeria, vähän maitoa. Cappuccino (oikea sellainen ilman mitään vääntöjä) on myös ehdoton valinta - valitettavasti sellaista on harvoin tarjolla.

    VastaaPoista