23.6.2011

Päivärahan autuus

Vasemmalla: Nellimin Wilderness Hotellin Inarin siikaa. Oikealla: Ivalon ravintola Kultahipun lehtipihvi.
Verohallinnon (hail satan) mukaan päiväraha on "korvaus kohtuullisesta ruokailu- ja muiden elinkustannusten lisäyksestä, jotka palkansaajalle aiheutuu työmatkasta." Tämä siis tarkoittaa nälän pitämistä loitolla ja nestehukan estämiseen liittyviä toimenpiteitä. Meikäläiselle se tarkoittaa sitä että joku muu maksaa pöperöt, joten herkuttelulle ja kolan kittaamiselle löytyy budjettia. Tällä hetkellä talo maksaa lehtikuvaaja Leinoselle 34 euroa kokonaiselta päivältä ja 16 euroa puolikkaalta. Eräälle ruokabloggaajakollegalleni tuo tarkoittaisi 34 kipaletta juustohampurilaisia, mutta itse tykkään panostaa reissuillani laatuun. Se on mukava käydä vähän reissussa ja syödäkin vielä hyvin, etenkin kun joku muu on siihen jo rahatkin jemmannut.

Nellimin Wilderness Hotellin kylmäkaappiin oli minua ja kollegaani varten jemmattu muutama Inarin siika, ja täytyy kyllä sanoa että olipa todella hyvää. Pottumuusi, voi ja siika soveltuvat täydellisesti toistensa kavereiksi. Ruokajuomana luonnollisesti Pepsiä lasipullosta. Isot pisteet myös mukavasta palvelusta, vaikka hotelli ei käytännössä ollut edes vielä kunnolla toiminnassa. Täytyy tsekkailla kalatiskejä jospa ostaisi kotiinkin pitkästä aikaa Siikaa, tai vielä hienompaahan olisi itse sellainen kalastaa. Tähän upposi 21 euroa, eli jäljelle jäi 13 euroa päivärahabudjetista. Sekin toki meni henkeni pitimiksi ja riitti varsin hyvin.

Parin päivän terveysruokavalio kalaruokien parissa tuli päätökseensä Ivalon Kultahipussa, jossa oli aivan pakko täräyttää suonet tukkoon perinteisellä lehtipihvillä. Pihvi oli kookas ja erittäin maittava, kuten mikä tahansa jonka päällä lilluu maustevoi. Voisi jopa uskoa että kykenisin kuuntelemaan dubsteppiä jos sen päälle levittäisi maustevoita, mutta tuskin. Ison kolan kanssa lehtipiffi kustansi 19 euroa, joten rillutteluun jäi vielä 14 euroa! Tämän toki jätin suurelta osin käyttämällä, jotta jäisin voitolle reissusta.

Kyllä työläisen kannattaa.

1 kommentti: