11.5.2012

Tehokas vaihto a'la markkinatalous

Luin uutisista, että Wayne's Coffee lähtee Suomesta. En muista, että menikö konkkaan vai lopettivatko muuten vaan, mutta syynä taisi olla joku maksujen suuruus ja jotain muuta. Oliskohan tää ruotsalainen ketju, eikä suomalaista osapuolta kiinnostanut lähettää kymmenyksiä kansankotiin nimen käyttämisestä.

Aika nopeesti vissiin oli tarkoitus lopettaa Suomessa. Lukemattomien Veinssien tilalle oli tarkoitus tulla joihinkin toimipisteisiin uusi ketju, joku Aschan Deli & Joku.

En mene varmaksi sanomaan, että oliko ihan seuraavana päivänä vai oliko siinä useampi väliä, mutta paljon ei ollut. Kävelin Kampin keskuksen Wayne'sin ohi, mutta se ei ollutkaan enää W vaan Aschan. Juukelin tehokasta toimintaa. Lollauttavaa muun muassa se, että sama tarjous koreili esillä, kuin edellisen ketjun aikaan, eli ennen kybää kaffet -50 %.

Muuttuikohan muuta kuin logot tiskissä ja sininen väri, joka vaihtui punaiseen? Onko sama kahvikone ja mahdollisesti samoja puruja..? Samat tekijät varmasti, toivottavasti muistavat laittaa oikean nutun aamulla päälle. Tää liiketoiminta on mystistä hommaa, näin humanistin kaaliin joskus aika gummallista.

Jäikö muuten joku kaipaamaan Wayne'siä? Mulle melkolailla se ja sama.

4 kommenttia:

 1. It's called franchising. Ensi viikolla siinä voi olla vaikka mäkkäri - edelleen samat purut ja plöröt pannussa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä jäin kaipaamaan!

  VastaaPoista
 3. Muutos oli korkeintaan positiivinen: purut on itseasiassa paremmat, suodatinkahviin saa valita tummapaahdon. Mieluummin kannatan turkulaista (!!!) ketjua kuin ruotsalaista.

  Lollauttavin on silti kaisaniemenkadun waynes,joka oli ehkä myös helsinkiläisistä toimipaikoista ketjun tunnetuin mm. takaseinällä kreilevien valtavien irtokirjainten vuoksi. Nuo irtokirjaimet ovat edelleen paikallaan, mutta WAYNE'S COFFEE:n tilalla lukee takaperin/ylösalaisin STEAM COFFEE, ja tummansininen tausta on hienovaraisesti muuttunut tummanpunaiseksi.

  M.O.T.: En jää kaipaamaan. Kaipaamaan jäämisen syyt ovat korkeintaan nostalgisointia.

  VastaaPoista
 4. Aika oivallista sanansäiläilyä, vain T-kirjain piti hankkia uutena :)

  VastaaPoista