28.5.2012

Scary pasta

Luin taannoin jostain, että jenkit ovat kehittäneet leipää, joka säilyisi syömäkelpoisena tyyliin vuoden huoneenlämmössä. Tai jotain sinnepäin. Leivän tarkoitus olisi tietysti toimia appeena sotaväelle. Aina ei ole jääkaappia lähettyvillä, mutta armeija marssii vatsallaan silti.

Luulen, että olen törmännyt jonkun armeijan alihankkijan pastaan. Ihan sumiksella nimittäin otin kaupasta pastaeineksen völjyyn tuossa yksi päivä. Jotain italialaista kamaa, uutuutena markkinoitua. Perusmuovirasiakamaa.

No mutta, pyörittelin vihaisen pastan ateriaani kädessä ja huomasin, että parasta ennen -päivämäärä oli maaliskuussa 2013. Olin äimänä, jossain mikroateriassa pauttiarallaa vuoden säilymisaikana ja vielä ilman säiöntäaineita pakkauksen mukaan. No ei tuo vielä mitään, sillä pakkaus kehotettiin säilyttämään huoneenlämmössä. Silloin alkoi jo pelottaa.

Huoneenlämmössä säilöttävää pasta-ateriaa mikropakkauksessa? Olin AIKA skeptinen alkaessani syödä. Kuinka ollakaan, ruoka kuitenkin oli kuitenkin ihan perussyötävä. Ehkä tavallista mikropastaa parempikin, kun oli jotenkin kuivempi. Ne on joskus vähän ylisoosisia ja niljakkaita nää. Eli ajaa asian ja estää nälkäkuoleman.

Vakavammin ajatellen tässä on ehkä onnistuttu jotain säilyketölkkien ominaisuuksia valjastamaan muovirasiaan, mutta pitäydyn silti armeijateoreemassani, sillä kuka nyt tarvii vuoden säilymisaikaa mikroaterialle? Voin melkein kuvitella, miten näitä kylvetään kuorma-ammuksilla sotatoimialueelle italialaisjoukoille.

1 kommentti:

  1. Ja sitten vuoden mettässä väijymässä ollessaan italialaiset ottavat mikron ja säteilyttävät päivittäisen energiansa makaryynin muodossa ja taas jaksaa. :D

    VastaaPoista