28.6.2012

Dennisin evankeliumi

Raamatusta puuttuu useita kadonneita ja ilman kopioa jääneitä osia. Puuttuu Andreaan evankeliumi, Eevan evankeliumi, Taddeuksen evankeliumi ja sitten puuttuu myös Dennisin evankeliumi. Onneksi Dennisin evankeliumi on perimätiedossa säilynyt osana elämän riemujen kaanonia, eikä täten oikein raamattuun sopisikaan. Pistetään nyt kuitenkin Dennisin kirjoitukset kiertoon, levittäkää sanaa ja koette valaistuksen.

Dennisin pizzapohja:

5g hiivaa
0,5 litraa vettä
0,5 desiä maitoa
0,5 desiä öljyä
ujo 1 tl sokeria, samoin ujo 1 tl suolaa
1 kg vehnäjauhoja


Liota hiiva käden lämpöiseen vesi-maitoseokseen. Lisää astiaan öljy, sokeri ja suola. Jauho lisätään taikinaan vähitellen aktiivisesti sekoittaen. Jauhoa lisätään, mikäli taikina uhkaa jäädä löysäksi mutta varo liikaa kovuutta.

Dennisin ohjeen nerous piilee mitättömässä määrässä hiivaa, joka tekee taikinasta erittäin miellyttävän muotoilla ohueksi ja rapeaksi. Taikina ei siis nouse kuin hieman.

Tällä ohjeella teet kerralla pari pizzaa ja pakasteeseenkin riittää muutama taikinapallukka pahan päivän varalle. Mikään ei pelasta päivää paremmin kuin Dennisin taikinan äkkääminen pakasteesta ja herkkupizzan pyöräyttäminen! All hail Dennis!

1 kommentti: