3.10.2011

Kolme ruokalajia ja euron juusto selkään


Ravintola Juuri on kai aika kuulu ja hyväksi väitetty. Menin paikalle.

Alkudrinkkinä jotain ginipohjaista, alkupaloiksi jallumarinoitua graavilohta ja makkaraa kera votkasinapin, pääruoaksi villisikaa ynnä uuniomenaa ja jälkkäriksi mustikkasorbettia. Oli hyvää, erinomaisen hyvää täytyy sanoa. Jokainen yksittäinen komponentti toimi erinomaisesti ja ruokakokemus oli hyvin naminen. Maine ei tule turhasta. Yksittäisiä aterioita on hankala verrata, mutta tuskin olen parempaa syönyt missään. On vain yksi mutta.

Tyylikkääseen syömiseen kuuluu se, että annokset eivät ole liian isoja. Pitää joskus elää syödäkseen eikä syödä elääkseen ja kylläisyys tulee rauhallisestikin. Silti vähän korpeaa, jos maksaa 104 euroa kahden ihmisen aterioinnista ja tarvii kotimatkalla euron juuston. Näin kävi. Totuuden nimessä myönnän, että juuston hakemiselle oli osaltaan syynä ihan vain läpänheitto, mutta se ei ollut yhtään liikaa vaan sopiva lisä.

Siitä huolimatta suosittelen kyllä, jos haluaa kalliisti syödä ja hyvää. Erityispisteet siitä, että ruoka oli suomalaishenkistä. Jos amerikanserkku tulee dollaripinon kanssa käymään, viekää hänet Juureen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti