25.10.2011

Miller (ei siis Hammer) Time...

Huoh, sattuu olemaan pari kirjoitusta perstaskussa, niin laitetaan meneen. Hemmetti, jäi herkkuvoileipäpäivä todellakin, kun oma herkkuvoileipäni synnytti vajaat neljä kiloa hyvin palvattua kinkkua. Ensi vuonna sitten, mutta oli mukava nähdä, että ihmiset osallistuivat ja pistivät parit kuvat Feseenkin. Mutta alla kirjoitus lapsettomalta ja kuvasta päätellen myös mukavan rennolta ajalta :)

Luin Lassia ja Leeviä joskus vuosia vuosia sitten. Tämän stripin. Koska keskimääräinen lukija lienee liian laiska klikatakseen linkkiä, selitän, että Lassi valittaa päivänsä rankkuutta ja toteaa, että nyt on Miller Time. Stripin luettuani olin aika paljon viisaampi. Miller on aika onnistuneesti lanseerannut tuon Miller-ajan, siitä on monta vitsiä ja väännöstä tehty ja originaaliversio tunnetaan täällä Pohjolan perukoillakin. Pisteet markkinamiehille: jo pelkästään Miller Timeä viettääkseni voisin juoda Miltsua, jos olisin jenkki.

Pitihän siis Milleriä ostaa, kun sitä Kampin Koossa oli joku lava taannoin. Amerikkalaiset oluet eivät koskaan ole olleet kovassa maineessa vanhalla mantereella tietääkseni. Osittain varmaan siksi, että juoksulenkkareissa ja sinisissä farkuissa viihtyvässä kansassa ei ole oikein olutuskottavuutta, toisin kuin esimerkiksi jalkapallokatsomossa riehuvissa hollantilaisissa tai maailmansotia aloittelevissa sakemanneissa.

Osasyy voi olla, että jenkkioluet - ainakaan nää perusmerkit - eivät tarjoa oikein mitään erikoista tarttumapintaa. En tästä pullosta muista mitään (eho-eho, join vain pullollisen, muisti ei mennyt, mutta maku ei jäänyt mieleen). Nyt valokuvaa katsoessani tajusin kuitenkin jotain outoa. Jotain, mihin asiaan tarvittaneen taas Baariminnan, jonkun Googlea käyttävän henkilön tai ihan muuten vain minua fiksumman apua. Tuo pullohan on nimittäin kirkas.

Olen ollut siinä uskossa, että oluen tapauksessa ruskea lasipullo on valittu kuljetuspakkaukseksi - ei suinkaan rumuutensa - vaan säilyvyyden takia. Ruskea ja hieman huonommin vihreä lasi suojaavat oluen säilymistä paremmin kuin kirkas, näin olen ymmärtänyt. Miller-bisse on kuitenkin kirkkaassa putelissa. Onko kehitys kehittynyt vai onko Millerissä kierto niin nopea, että tavara ei ehdi pilaantua. Vai onko mua taas höbläytetty? Kertokaa joku...

2 kommenttia:

  1. Nyt täytyy sanoo et minen tiijä, otan selvää ja palaan asiaan. :)

    VastaaPoista
  2. Minä oon tätä nyt vähän kyselly ja ei oo saatu mitää tolkkua tähän, paras vastaus on ollu että itse olut on muutenkin niin paskaa, ettei sitä valo enää pilaa. Ainoo järkevä juttu joka kesittiin tähän liittyen on se, että esim Corona yms tulee aina "pahvisixbäkissä" eli se pahvi vähän estää valon pääsyä. Milleristä en tiiä, mutta monet jenkkioluethan on kans noissa pahvisissa kuuen paketeissa.

    VastaaPoista