19.10.2011

Pikaruokaa saksalaisittain, italialaisella sivumaulla (Berliini - Rooma -akseli)

Päädyin uuteen ravintolaan tässä joku aika sitten. Hieman epäilyttävän Texas-mestan tilalle oli tullut Rautatieaseman läheisyyteen Valpiano-niminen italialainen ravintola. Seurasin erästä lauttasaarelaista naista sinne. Kyseessä on ketju, joka on kotoisin Saksasta ja tekee hommat kyllä saksalaisen tehokkaasti.

Ravintolassa on myös vähän jujua. Pastat (siis ne pastapastat) valmistetaan ihmisten silmien edessä samoin kuin itse ruoka-annokset. Ihan hauska idea sinänsä. Pakkohan se pannu jossain on olla, miksei siis siinä edessä, josta valkosipulihöyryt nousee nenuun. Ruokahalu nousee pöperöä odotellessa ja ravintola selviää kätevästi vähemmillä tarjoilijoilla. Kyseessä on siis italialaista pikaruokaa.

Ja aika hyvää sellasta. Ekalla kertaa olin juonut pohjille pari tilitysolutta, eli en ollut 100-prosenttisen kykenevä tekemään ruoka-arvioita: kyllähän te tiedätte, jos on riittävän humalassa, edes Anssi Kelan nimen kuuleminen ei ärsytä. En niin mäsänderissä ollut, mutta kuitenkin ruoka-arvioni olisi voinut olla laitamyötäisessä. Piti siis mennä uudelleen. Toisella kertaa olin raittiina liikenteessä ja carbonara putosi silti. Menen ehdottomasti kolmannenkin kerran.

Eihän tää mitään fiiniä sinänsä ole, mutta perusvahvaa tekemistä sopuhintaan. Jos joudun Henry Kissingerin kanssa meneen joskus lounastreffeille, valinnen jonkun hienomman mestan, mutta tää on suositeltava tapa vetää hiilarit tappiin vaikka ennen leffaa tai muuten aseman kulmilla pyöriessä. Koiviston hyväksymä.

3 kommenttia:

 1. Psst, täällä pilkun kanssa rakasteleva, Vapiano ilman ällää :)

  VastaaPoista
 2. Heh, ei se oo pilkunnussimista, jos jollakulla on erisnimi väärin :) Vapiano siis ilman yhtään ällää, aivan kuten Leinosen ylioppilastodistus.

  VastaaPoista
 3. leino sen sanoi eino, ei reino tai aino. jos ei ällätä, turha mollata tai asemalla rällätä.
  huuto on merkin piste, pallon piste rasva, kamatahna ja sukupuuton lahna. muna syö siis kanaa, kana lypsää munaa, sen tanaa. kastele kurttutuulia pää vinossa, raha kenossa. vati kaani sulin haali, paivaa vaan paavi.

  VastaaPoista