21.12.2011

Joulukolanterin 21. luukku: Tab xtra


Tehdessäni tutkimusta tuliaisiksi saamani Tab xtra kolajuoman kulttuuriperimästä, törmäsin ylläolevaan mainokseen. Mainoksen rinnakkaistodellisuudessa miekkonen siemailee rannalle kolaa, tsiigaa ohi kulkevan tsigunan persettä ja saa päälleen vaimoltaan kostoksi vettä ja halauksia. Todellisuudessa jossa me muut elämme skenaario olisi luultavasti päättynyt korkokengän kantaan mykiössä. Ei se mitään, kiinnostukseni kolaan heräsi kyllä bikinimallin myötä.

Minulla ei todellakaan ollut hajuakaan siitä, että Tab on Coca-cola companyn lanseeraama tuote! Tarkoitettu alunperin 60-luvulla yhdeksi ensimmäisistä sokerittomista kolajuomista. Olemme siis Saatanan alkulähteillä. Tämä lienee se kola jota Antikristus joisi. Luulin jo Tabin olleen menneen vuosituhannen lumia, mutta näyttävät vieläkin tekevän tätä jossain maailman synkässä kolkassa. Kontrolloidussa makutestissä ainakin tämä xtra versio oli ala-arvoista. Tämä on tällaista olematonta kolaa, jota tulee juoda vain jos omistaa diabeteksen tai pahan aivovamman. Voisin kuvitella että kun viimeisetkin Tabiin 60-luvulla retkahtaneet hipit kuolevat, loppuu valmistuskin. Ellei sitten joku käsittämätön hipstervillitys nosta Tabia takaisin parrasvaloihin. Karppauslimu? Ehkä!

3 kommenttia:

 1. Simpsoneissa Homer saa joskus tietokoneen töissä, eikä tietenkään osaa käyttää sitä. Alkuruudussa lukee: "To start press any key."

  "Where's the any key", Homer kysyy ja tuskastuu. Tuskaa lievittää se, että näppäimistöltä löytyy kuitenkin Tab, ja Homer päättää painaa sitä tilatakseen janojuomaa...

  VastaaPoista
 2. 1990-luvulla Japanissa myytiin kirkasta Tabia. Maistui ihan kolalle, vaikka ulkonäön perusteella litki Spritea. Sokeripitoisuutta en muista tutkineeni, kun purkki käteen tyrkättiin kadulla uuden tuotteen kampanjameiningeissä.

  VastaaPoista
 3. Norjassa tätä oli vielä ainakin ennen koronaa käydessäni.

  VastaaPoista