24.12.2011

Joulukolanterin 24. luukku: Lasipullokola


Lasipullokola. La-si-pul-lo-ko-la... Aika kiva sana, runollinen jossain määrin. Itse korkkaan sellaisen tänään Joulupukin synttäreiden kunniaksi. Se on sellainen joulunihme, josta itämaantietäjätkin olisivat ihmeissään.

Elämäni toisesta - tätä nykyä hiljalleen kolmannesta - suuresta rakkaudesta en kuitenkaan äkkiä keksi mitään sellaista, jota minä kera kaimani emme olisi tässä blogissa jo sanoneet. Ylisanat eivät tunnu miltään, hehkutuskin on hieman väkinäistä. Lähtisikö vittuilu luonnostaan... Ei oikein.

Olen pahoillani Jussi, oon heikoin lenkki enkä keksi mitään nasevaa, joka kelpaisi lasipullolle - ja sinulle.

Mutta sehän se kuuluu suomalaiseen jouluun, odotusten pettäminen. Suuret haaveet rentoutumisesta pitkän syksyn päätteeksi, perheen kanssa vietettyä laatuaikaa. Hyvää ruokaa, iloisia lapsia lahjoineen ja ehkä lasillinen punkkua rakkaan kanssa. Iltasella levollinen lasipullokola kuusen ääressä, kun lapset leikkivät uusilla leluillaan silmät täynnä uskoa tulevaisuuteen...

Totuus on karumpi ja jouluresepti lyhyt: Kossu naamaan ja perhe hankeen, jos sellainen - perhe tai hanki - löytyy.

Siitäkin huolimatta tai juuri sen takia, hyvää joulua kaikille. Pallolaajennus jatkaa odotusten pettämistä taas arjen palattua.

3 kommenttia:

 1. Oi miten ihana joulukalenterin huipennus! Tämähän ei tarvitsisi mitään sanoja, pelkkä pullo riittää!

  Tämä on ollut kyllä mielettömin ja paras joulukalenteri ikinä! Etenkin kun olen saanut vahvistusta tälle yli 30-vuotiselle Coca-Cola-uskollisuudelleni, että tosiaan ruoho ei ole kolampaa minkään toisella puolella. Hyvää joulunjatkoa! (nyt pitää lopettaa kun tulee liikaa huutomerkkejä)

  VastaaPoista
 2. Tuota, olikos tämä jo kokeiltu:
  http://www.varusteleka.fi/product/ruoka-ja-juoma/vita-cola-original-1-l/_3AY0KIDJS

  VastaaPoista
 3. Ei oo. En oo saanut aikaiseksi. Tällaisen kyllä ostin not long ago ja on hyvä: http://www.varusteleka.fi/product/kaytetyt-ja-uudenveroiset-takit/itavaltalainen-m75-kenttatakki-oliivinvihrea-kaytetty/_2IU109RLV

  Ehkä seuraavaan tilaukseen otan kolaputelin völjyyn.

  VastaaPoista