14.12.2011

Joulukolanterin 14. luukku: Kylmempää kolaa

Kuinka moni muistaa Arskan Mr. Freezenä Batman-elokuvasta? Itse tuskin muistan, onneksi, koska elokuva on muistaakseni aika shaibaa. Kuvassa kuitenkin jää-Arskan kolansäilytysvastike. Iso, vähän pökkelö ja kylmä kuin mikäkin.

Harvoin mainostan mitään suoraan, koska en rahaa tästä hommasta saa. Joskus kuitenkin tän pukin apurin pikkukätösiin osuu sellaista hienoutta, että voi parit linkit heittää megetsuuggeliin. Tämä kolanteri kolahti niin sanotusti.

Mulletoi.com on nettikauppa, joka myy kaikenlaista sälää. Usein turhakkeita kalliilla. Olen ostanut sieltä kyllä kätevääkin tavaraa, kuten Magic 8 Ballin. Toinen hyvä ostokseni on ollut kuvan jääkolpakko. Sain sen vielä kahdella eurolla, mikä maistuu pihille miehelle aina.

Idea on simppeli ja muistuttaa Leinosen köyhän mielen metodia jossain määrin. Ainakin ennen muinoin tuo poitsu nimittäin piti lasiaan pakastimessa ennen juontia. Tässä tuopissa on seinän sisällä jotain litkua, joka jäätyy. Näin tuoppiin kaadettu neste (= tuoppiin kaadettu kola) kylmenee edelleen kohti absoluuttista nollapistettä (ei kyllä varsinaisesti pääse lähelle, mutta kylmenee all the same) ja todellista herkullisuutta. Ei huono ollenkaan, pukki diggaa.

P.S. Tuli muuten mieleeni, että jonkun mielestä tää saattaa olla epätoivoinen kolanteriartikkeli, kun kuvassa on tuoppi, ei periaatteessa kolaa. Ei käynyt edes mielessä, sillä mun mielessä ei ole edes käynyt, että joisin tuosta tuopista muuta kuin kolaa. Hiljaa siis, ihmiset.

2 kommenttia:

  1. Jääkolpakko on kyllä tosi kätevä juoman (= kolan) kylmentämiseen! Me löydettiin viime kesänä Saarijärven S-Marketista tollasia samantapasia, maksoi n. 4 € (?) ja ostettiin samantien 2 kpl. Jääpalathan tietty ajaa saman asian kuin jääkolpakko, mut ne sulaa juomaan vähitellen ja näin laimentaa hyvää kolaa hieman.

    VastaaPoista
  2. Välttää jääpalojen tekemisen vaivan. Toki tääkin pitää pistää pakkaseen, mutta vettä ei tarvii pikku muotteihin valuttaa.
    Ittellä ollu tällanen jo vuosia ja täytyy sanoa, että aivan mahtava keksintö. Erittäin hyvä oluen kohdalla, jos on huoneenlämpöstä olutta ni ei tarvitse edes ajatella vaihtoehtoa tuhota olutta jääpaloilla. Toki ei se olut kauaa kestä siellä pakkasessa kylmetä, but you get my point here.
    + Näyttävän näköinenkin

    VastaaPoista