4.12.2011

Joulukolenterin 4. luukku: Pikkutölkkikola

Tein joskus kauan sitten kokovertailua limutölkeistä. En jaksa etsiä ja linkata. Toukokuun lopulta löytyy kuva pitkulaisesta nollakolmekolmostölkistä. En sitäkään jaksa linkata, mutta se on tullut blogiin, kun kirjoitin tätä artikkelia. Mutta ko. kuvassa on siis joka tapauksessa erilaista tölkkidesigniä maailmalta. Pitkä ja hoikka 0,33 tölkki, rakenteeltaan vähän kuin meikä. Suomessa moisiin ei törmää (muhun voi törmätä). Matkailu avartaa.

Myös jenkit ovat keksineet jotain, mitä en ole muualla nähnyt, nimittäin 0,22 litran tölkit. 7,5 unssia, kuten sielläpäin lasketaan. Siinä se on kuvassa valtaisaan kouraani iskettynä. Suorastaan hukkuu sinne.

En tiedä, vähän petetty olo tästä ehkä tulee. Just kun oot päässy kolan makuun, tölkki onkin mennyt. Kyllä 0,33 on oivallinen koko, kuten olen jo aiemmin sanonut. Ehkä tää on tarkoitettu aamupalakolaksi tai jotain. Leinosen pitäisi kertoa tästä mahdollisuudesta, sehän juo kolaa aamusta iltaan ja taas illasta aamuun.

3 kommenttia:

 1. Tää on selkeästi ruokailun jälkeinen jälkiruokakola. Just siihen pikkuhimoon joka yltyy kun oot saanut syötyä ja ruokajuomana on ollut jotain muuta kuin kolaa, mikä on tietysti väärin.

  VastaaPoista
 2. Lentokoneessa sain joskus ammoisina aikoina tuollaisia pikkuruisia tölkkejä, joista neste katosi sillä sekunnilla kun ylähuulen ehti paikalleen asettaa. Ja jos ei jostain syystä kapillaari-ilmiö kuivaa koko tölkkiä, niin sitten se lämpenee niin pirskatin nopsaa.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni tämä on isompi kuin pienet lentokonetölkit, mutta toisaalta olen usein väärässä. Edelleen mielestäni olen blogauttanut pikkutölkeistä, mutta en löytänyt artikkelia...

  Löyty: http://pallolaajennus.blogspot.com/2011/03/lapsikola.html

  Koko ei käy vaan kuvasta ilmi... Lähelle samaa kokoa kyllä...

  VastaaPoista