20.2.2011

Miksi kasvispihvejäkin kannattaa syödä

Koska kaikki lukijamme eivät tajua asioista niin paljon kuin toiset, tästäkin blogautuksesta voisi tulla lunta tupaan. Yritin fotoshopata kuvaa niin, että huomio keskittyisi oleellisimpaan eli remouladekastikkeeseen. Munilleenhan tuo meni, mutta en jaksa uudestaan kokeilla. Pitäis jättää ammattilaisille tuo. No, joskus opin.

Anyway homman juju on siis se, että kasvispihvejä kannattaa syödä, koska niiden kanssa voi syödä remouladekastiketta. Tämä yhteys tulee peruskoulusta. Yksi asia, mitä sinä aikana opin, oli se, että remis on hyvää. Opin sen veljeltäni ja hyödynsin tätä tietoa ruokatunnilla hyvin tuloksin. En tiedä, miksi remistä ainakin meilläpäin kasvareiden kanssa tarjottiin, sillä ainakin purkin mukaan se sopii paremmin toisenlaisiin ruokiin, liha ja jotain sellaisia. No, toimii näihinkin, ajateltiin tehtaalla mitä vaan.

En ole kasvisruoan ja kasvispihvien ystävä, mutta remouladen ansiosta se oli ihan kärkipäätä kouluruoissa. Muuten en kyllä muista suokkareitani koulusta, vain inhokkeja. Muun muassa punajuuripaistos, voi veljet. Mutta nyt monen vuoden tauon jälkeen söin r + k -comboa ja hyvää oli. Edellisen kerran muistan syöneeni jossain lounasmestassa ehkä näitä. Silloin tarjolla ei ollut remouladea, mutta erikseen pyytämällä sitä sain. Ehkä tää yhdistelmä on joku keskisuomalainen judanssi.

4 kommenttia:

 1. Enpa ole tuollaista komboa ikina tainnut testata, enka juuri nyt kylla muista testanneeni remoulade-kastikettakaan. Taytynee kuunnella totuuden sanaa ja koklata, ei Pallolaajennus voi olla vaarassa.

  VastaaPoista
 2. Näin Rollossa entisessä Keskipisteen superissa hyllyssä valkosipulipikkelsiä, joka epäilyttävästi näyttää samalta kuin sinun remouladesi. Toki tiedän että ovat eri kamaa. Mutta se Polar Wildin (muistaakseni) valkosipulipikkelssi on ihan törkeän hyvää kamaa ja nyt olenkin reilun viikon miettinyt minkä kanssa sitä syödä, jotta vois törpön kotia kantaa. Tää olis kyllä yks idea. Onko Palliksella esittää muita?

  VastaaPoista
 3. Keski-Suomesta päivää, ja meillä oli koulussa kans kyseinen kombo. Jossain kohtaa tuli kasviskroketit pihvien tilalle, mutta remoulade oli tullut jäädäkseen.

  VastaaPoista
 4. Tjaah, ei Palliksella heti tuu kauheasti ideoita mieleen. Remis ollut vähällä käytöllä. Tuollaisissa kastikkeissa, majoissa ynnä muissa on se ongelma, että ne on hyviä ideoita, kun ne ostaa jotain tiettyä ruokaa varten, mutta kuitenkaan niitä ei sitten osaa kauheasti syödä...

  VastaaPoista