27.2.2011

Reiällinen munkkisämpylä

Bagelit aiheuttavat suurta ihmetystä. Miksi siinä sämpylässä pitää olla reikä? Lueskelin, että bagelit ovat suosittuja jenkeissä etenkin juutalaisalueilla. Ehkä juutalaiset ovat niin pihejä, etteivät halua maksaa keskustasta. Toinen syy voi olla ihan järkeväkin, reiällä nimittäin voidaan saavuttaa tasaisempi kypsyys. Afrikassa joillain alueilla bageleita voidaan käyttää korva- tai huulikoruina.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että reikä on olemassa yhtä täydellistä haukkua varten. Keskustasta haukatessa ei tarvitse mussuttaa leipää vaan voi saada suun täydeltä pippurikinkkua, meetwurstia, paprikaa, kurkkua ja muuta nannaa. Ei ollenkaan paskempi idea. Sämpylöillä on paha tapa muuttua monotonisiksi suupaloiksi, johon bageli kyllä tuo vaihtelua. Sämpylä on vähän kuin Kotiteollisuuden studiolevy ja Bagel on kuin Kotiteollisuuden studiolevy, jonka välissä on Spotify mainoskatko. Saapahan hetken nauttia jostain.

Pakkohan näissä jotain ideaa on olla, jos juutalaiset tykkäävät. Kaverit kuitenkin napsivat aika hyvällä prosentilla Nobeleita ja rahaakin on helvetisti. Reikä sämpylään ja pysti hyllyyn!

2 kommenttia:

  1. New Yorkissa bageleita syötyäni on todettava, että siellä bagelissa ei reikää ole käytännössä ollenkaan. http://champaign-taste.blogspot.com/2008/10/new-york-style-bagels-available-at.html

    VastaaPoista
  2. Keskiosa taitaa olla se paras. Universaali totuus henkilon suusta, joka ensin syo reunat leivasta ja viimeisena nautiskelee keskiosan, jossa maistuvat vain hiukkasen leipa ja paaosassa ovat kasa paallyksia. Huono idea, silla sen viimeisen palan jalkeen on aina pakko tehda uusi leipa.

    Se bageleista. Ei mitaan sanottavaa. Kuulostaa petolliselta keskiosalta nain tulevan laskin korvissa.

    VastaaPoista