21.2.2011

Voittajan aamiainen

Olinpas tuossa telekineettisessä yhteydessä Mika Häkkiseen, kaksinkertaiseen Formula ygösten maailmanmestariin. Kysyin mitä Lentävä suomalainen oli napostellut aamuisin mestaruusvuosina 1998 ja 1999. Yllätysmomentti loisti poissaolollaan kuullessani Häkkisen vedelleen pekonia ja munia. Todellakin voittajan aamiainen, vaikka unohdin varmistaa huuhteliko Mika sapuskat alas kolalla vai mandariinifantalla. Jommalla kummalla kuitenkin. Mestari painotti, että pekonit oli poistettu Adelaiden Sokos hotellin listalta vuonna 1995 ja silloinhan Mika jyräytti seinään oikein kunnolla ja loukkaantui vakavasti. Se on pojat pekoni joka miehen pitää tiellä, ei mitkään saatanan soijanakit.

Jumalauta miten vakavia seurauksia voi olla, jos hotelliaamiaiselta riistetään pekoni, tuo sianlihainen kruunu. Kuka ottaa vastuun?

Kotioloissa munat ja pekoni edustavat ainakin meikäläisen elämässä luksusta, jonka pääsee kokemaan liian harvoin. Valmistuskin hakee vielä täydellistä muotoaan. Syynä tähän on yleensä oma laiskuus ja kroonisen vähäinen panostaminen aamupalailuun. Tälläkin kertaa ainekset voittoon oli jääkaappiini roudannut helluni. Kävipä tuuri, hyvää keittiöhenkilökuntaa on nykyään todella hankala löytää.

6 kommenttia:

 1. tää kuuluu nykyään joka viikonloppuun. syödään joko la tai su, silloin kun on enemmän aikaa. kyllä tähän kannattaa panostaa. kannattaa ens kerralla kaupassa ostaa parikin pakettia pekonia ja nakata ainakin yks niistä pakkaseen. sitten saa tarvittaessa aamiaista tai carbonaraa, jos kaapista vaan löytyy niitä kananmunia.

  VastaaPoista
 2. Sattuipa niin, että vetelin aamupalaksi viikonloppuna bacon and eggsit. Taisi olla Poutun peksua. Ei mitään luksuskamaa. Paistui kumman väriseksi eikä oikein oikeanlaista rapsakkuutta syntynyt... Onko peksuissakin siis eroja?

  VastaaPoista
 3. mä käytän nykyään vaan wotkinsia. parhaan makuista mielestäni. paistuu kivan rapsakaksi, vaikkakin räiskyy pannulla aika reippaasti. mutta sitä varten onkin sitten roiskesuojakansi.

  VastaaPoista
 4. wotkinsista oon kyllä kuullut paljon hehkutusta. pitäis varmaan kokeilla.

  VastaaPoista
 5. ihana ku sanoit hellu <3

  VastaaPoista
 6. Nyt sitten tulee pekoninpaistovinkki, ja olisi erittäin hienoa jos kokeilisitte tätä blogissanne!

  Eli:

  Laita uunin grillivastus päälle ja pidä luukku kokoajan auki. Laita pekonisiivuja ritilälle ja ritilä uunin ylätasolle. Uunin alatasolle pelti jossa on leivinpaperi, pekonirasva valuu siihen. Tätä rasvaa voi käyttää myöhemmässä ruoanlaitossa (esim. paistorasvana kananmunille).

  Valmista on yhtä nopeasti tai nopeammin kuin pannulla, ei palaneen pekonin käryä, eikä tartte tiskata paistinpannua.

  Pekoneissa on muuten paljonkin eroja. Kannattaa valita sellainen missä on lihapitoisuus 90% tai enemmän. Jos valmistusaineissa mainitaan vesi, niin kannattaa suhtautua varauksella. Esim. Poutun pekonia ei kannata ostaa ellei nyt sitten hurjasta tarjouksesta löydy.

  VastaaPoista