8.2.2011

Merellä saa santsata

Syksyllä (huokaus tätä kuvien määrää) kävin länsinaapurissamme ja tulin laivalla takaisin. Se on ihan oma maailmansa... oma pelottava maailmansa. Metallikippo täynnä lapsiperheitä Muumi-lomalla ja lippalakkipäistä white trashia, joiden elämän täyttymys on se, että lonkero on halpaa ja vahvaa. En ymmärrä comboa.

No anyway, ruotsinlaivojen puhvetit ovat osa suomalaista kansalliskulttuuria: neloslapparia hanasta ja tappelua tiskillä ulkofileestä kera kanssaruokailijoiden. Skippasimme sen ja söimme ravintelissa ördääjiltä rauhassa. Ruoka oli mitä luultavimmin parempaa ja hyvin pärjäsi tuollakin, italialaistyyliset alkupala- ja jälkiruokapöydät olivat hyviä toimivat itsepalveluperiaatteella ja keskiruokakin oli toimi.

Mutta se puhvetti. En vain tajua ihan täysin sitä, miksi juuri ruotsinlaivoilla se on voimissaan, tuo amerikkalaistyyliseksi luulemani  all-you-can-eat -meininki. Hyvin harvoin maissa muistan moisessa käyneeni poislukien hotelliaamiaiset, lounasajat ja Raxit... Johtuuko se siitä, että alkoholia ei saa myydä vapaasti, vai mikä on syynä?

Jos joukossamme on ahvenanmaalaisia, voisitteko ystävällisesti vastata ja selittää.

1 kommentti:

  1. Hotelliaamiaiset, lounasajat, Raxit, http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/Kolmet+%C3%B6verit+ruokap%C3%B6yd%C3%A4ss%C3%A4/1135263518887
    Ohan noita.
    Oisko se voimissaan siksi että saa laumat ruokittua mahdollisimman vähällä työvoimalla.

    VastaaPoista