18.8.2011

2 x juusto > tuplajuusto

Juusto ja isoveljensä tuplis.
Tiesin Leinosen tekevän journalismispektaakkelia aiheenaan kaksi juustoa vai tuplajuusto. Niinpä jo aikaa sitten testailin Rokkimäkissä, että mitenkäs se on. Jusa taas hautoi artikkelia sen kolme viikkoa, mutta vihdoin kirjoitti sen. Nyt voin sitten kertoa teille vastauksen.

Tein testin syömällä yhden juuston ja yhden tupliksen. Jo siitä olin kykenevä tekemään päätöksen. Kyllä, tuplis on mojova ja hyvä, ehkä jopa parempi kuin juusto, mutta vain ehkä - aivan varmoja emme voi olla. Siitä voimme kuitenkin olla varmoja, että kahdessa juustossa on tuplasti makua.

Katsokaas, maku on selkeästi pinta-alakysymys. Paksuus vaikuttaa makuun sinänsä kyllä, mutta kahdessa juustossa on tuplasti pinta-alaa ja siten tuplasti makua. Tutkimukseni mukaan juustosta ja tuplasta otettu haukku on nimittäin yhtä suuri. Tämä on esitetty kuviossa 1. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Näin ollen, kun pinta-ala eli maun määrä on yhdessä juustossa ja yhdessä tupliksessa sama, olisi typeryyttä valita lounaaksi mitään muuta kuin kaksi juustoa. Kaveriksi tälle kola (, joka tosiaan on puolen litran leili nykytarjouksella) ja Valua Mean Koivisto on valmiina. Aijjai, lupa nauttia.

1 kommentti: