25.8.2011

Peukunarvoista herkkunannaa Porvoosta

Ihminen on ihmiselle susi, sanoi Titus Maccius Plautus (254–184 eaa.) aikoinaan. Minä en sano samaa. Ihminen on ihmiselle toisinaan ihan kiva. Ainakin mulle ollaan.

Entinen työkamuni kehui kerran maasta taivaisiin porvoolaisen Brunbergin erään tuotteen. Sen salmiakkisuklaa oli kuulemma melkoista herkkunannaa. Hemmetti en hevillä löytänyt sitä. Kävin kyllä etsimässä lähinnä Stockalta, mutta jos sieltä ei löydy, niin jo on kumma. Enkä mitään hooceempaa karkkisuklaayms.valikoimaa keksinyt het.

Jäi Brunbergit saamatta, mutta kesälomallaan tää blondiini kävi Porvoossa ja sain osana läksiäisrituaaleja pussin Brunun lakritsitoffeepaloja. Ei nimivihje mennyt ihan oikein taannoin, salmiakkisuklaa --> lakutoffee, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin: meige sai namuja. Ja oli hiton hyviä. Vaikea selittää makua, mutta tohtori Koivisto suosittaa.

Kysyin 2nd opinionia vaimoltani, joka on herkkujen suhteen ihan tietävä nainen.  Vastaukseksi sain vain kaksi peukunnostoa, sillä leipä suussa esti vastaamisen. Tarkentavan kysymyksen jälkeen hän kuitenkin lisäsi, että antaisi enemmän, jos hänellä vain olisi enemmän peukaloita. No hyvä, että on ees kaksi.

Mutta sanotaan siis, että nämä suklaatit ovat neljän peukun arvoisia per henkilö. Osta, jos löydät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti