12.8.2011

Tölkeistä juhlahumua

Kesä perkula soikoon alkaa mennä jo mollitunnelmissa kuin Bachin toccaattat ikään. Nytkin sataa, huomenna ei ole helle, mulla ei ole lomaa = kaikki on perseellään. Vielä ehtii kuitenkin nauttia auringon viime säteistä ja jos on leppoisa tunnelma ja syy ynnä mahdollisuus, voi ottaa vaikka pikku tuikun istuessaan.

Salakavalasti markkinoille on tullut monenlaisia juhlajuomia. Laitilan skumppaa ja Golden Gapin Sparklyä nyt ainakin. Sidukan vahvuisia kuohuviinin korvikkeitahan nämä. Olen joskus vähän ihmetellyt, että mikä nämä erottaa siidereistä, mutta kaiketi se on se, että nämä sisältävät (paitsi mehua myös) laimennettua viiniä eli viintä.

Testailin tuossa ja lopputulema on se, että kyllähän näitä juo. GC vaikutti paremmalta, mutta en juonut Laitiloita tyhjään mahaan. Se saattoi vaikuttaa, että olin humaltunut Fresitasta ja vittuuntunut lokeista. Niin tai näin, tölkkikama sopii erityisen hyvin saareen, väitän. Pienempäänkin kylmälaukkuun sujahtaa tölkki helpommin kuin lohmo pullo. GC meni alas Pihlajasaaressa, LS Suomenlinnassa.

Nyt vene täyteen bikinitypyköitä ja tölkit cooleriin, vielä on kesää jäljellä.

2 kommenttia:

  1. Tuo GC Sparklyn punanen eli joku mansikkajuttu on parempaa miusta kun tuo normi. Tosin kuohari kuoharina ja siideri siiderinä!

    VastaaPoista
  2. Tuo on kyllä ihan hyvä dogma. Tölkki on vaan helpompi.

    VastaaPoista