28.8.2011

Kääk!

Olin taannoin juttukeikalla Aku Ankan toimituksessa. Jutustelin toimituspäällikön kanssa muun muassa nimiväännöksistä, joista lehdykkä totisesti tunnetaan. Möykkäel Jaksonen, Leppo Lämpöaalto, Clint Itäpuu ja muut klassikot. Myös entinen (ehkä nykyinen, en tiedä) tv-kokki Jyrki Sukula on päässyt lehteen Nyrki Mukulana. Oli muistaakseni tp:n omia suokkareita.

Kävin kaverin Sonera-stadikan yhteydessä olevassa ravintolassa viime viikolla. Raflaan ei voi mennä tai miehestä kuulla ilman, että mun päässä ainakin tulee heti Nukula mieleen. En ole vuosiin Akkaria silmäillyt, mutta nimiväännökset ovat jääneet mieleen.

Ruokakin jäi mieleen ihan suhteellisen hyvänä. Ei mikään edullisuuden multihuipennus lounaspaikkana, mutta seisovan pöydän sallaadi oli hyvä ja pojat kehuivat myös ankkaa. Ironista, että juurikin sattui ankka-päivä, kun Mukulasta tarinoimme. Punaista rusettia ei astian pohjalta kuitenkaan odotuksista huolimatta löytynyt.

Töölön seuduilla, jos jotain hyvää lounasta haluaa, niin käykää Mukulalla. Jos taas haluatte nimenne Akkariin, alkakaa kokiksi. Tällaisen neuvon minulle antoi sitä kysyessäni toimituspäällikkö. Selitys on se, että kokki on lehden tarinoissa melko yleinen ammatti. Toki esmes poliitikkona saat nimeä reaalimaailmassa, mutta Ankkalinnassa heitä harvoin tarvitaan. Siis kokkikouluun!

Onko arvon lukijoilla muuten jotain nimiväännössuokkaria? Hyviä on monia, mutta Clint-fanina Itäpuu on aina kovin iskenyt meikäläiseen.

5 kommenttia:

 1. Ossi Osteri ja Synkkä arkipyhä!

  VastaaPoista
 2. Kovana MJ-fanina juurikin tuo Möykkäel Jaksonen, ja sitten Ladonna, Plastinen ja Aprilli Lavonen on parhaiten jääny mieleen. :D

  VastaaPoista
 3. joskus tulee tosielämässä vastaan tollasia akuankkanimiä, kuten vaikka joku Pekka Pouta.

  vastikään lehdessä mainittiin Linda Liukas joka ei nimestään huolimatta ollutkaan aikuisviihdeammattilainen vaan joku Aalto-yliopiston tutkija tjsp. :D

  VastaaPoista
 4. Suu-Pertti on oma henk. koht. suosikki. Möykkäeliä tietenkään unohtamatta.

  VastaaPoista