17.8.2011

Tupla Juusto vs. Tuplajuusto

Ainakin tällä hetkellä McDonalds kuolemanluolista saa kahdella eurolla tuplajuustohampparin. Samaisella kahdella eurolla (mikäli et jo ostanut sillä tuplajuustoa) saat myös kaksi juustoburgeria. Tavallista ihmistä vaivataan taas vaikeilla valinnoilla, pitäisi nimittäin päättää ottaako kaksi juustoa vai yhden tuplajuuston. Vai veikkaako kahdella eurolla RoPSin tappiota Veikkausliigassa ja ostaa sitten molemmat!

Tuplajuustohan on legenda, jonka mainetta on syönyt euron juusto ja sen rantautuminen myös tänne Persunluurannikolle saakka. Olikohan vielä jokin aika sitten tuplajuuston hinta kolme euroa tai 2,5 euroa? Euron tai puolen ero on toimeentulotuella elävälle ulkomaalaisen vihaajalle niin sanottu "deal breaker", tästä syystä tuplankin hinta on pudotettu länsimaiselle tasolle. Kyllä meidän nyt kelpaa odottaa kuolemaa.

Maistoin molemmat ja yllätyksekseni ne olivat melko paljonkin erilaiset kokonaisuudet. Kaksi päällekäin (tottakai!) asemoitua juustohampparia on leukoja koetteleva kokemus, jota vaivaa sen leipäinen olemus. Kahdessa juustossa kun on tuplasti valkoista leipää verrattuna tuplaiseen serkkuunsa. Erikseen nautitut juustot toimivat paremmin, mutta tuplan makujytky jää saavuttamatta ja lopputuloksena on demarilainen torjuntavoitto. Tuplajuustolla on aina ollut kryojäädytetyssä sydämessäni oma pieni lokeronsa. Kahden pihvin ja suolaisen cheddarin yhteislaulu minimalistisella sämpylällä vaimennettuna nyt vain on musiikkia verisuonieni tukkeumille.

Mikäli tuplajuuston hinta pääsee nousemaan, testin aikana havaitut innovaatiot kuitenkin auttavat keskiluokan syrjäytynyttä reppanaa ympärivuotisessa räntäsateessa. Nimittäin nakkaamalla kahden juuston ylä- ja alasämpylät menemään (tai FedExillä Afrikkaan) sinulla on käsissäsi aito ja oikea tuplajuustohamppari! Kyllä jaksaa taas valittaa kun ei löydy töitä artesaanille ja medianomiksikaan ei päässyt kouluttautumaan.

5 kommenttia:

 1. Postaan vastauksen tähän dilemmaan myöhemmin, mutta kaksi pikakommenttia:

  a) Kuvasta päätelleen oot taas alkanu käydä salilla?
  2) Kyllä kai medianomiksi pääsee opiskelemaan, mutta työn löytäminen voi sitten olla tiukassa.

  VastaaPoista
 2. Kahvi ja tuplajuusto, komiampaa arki-aamiaista saa hakea.
  Viikonloppuna sitten munat, pekonit, pavut, sienet, hash brownit sun muut !

  VastaaPoista
 3. Kyllä mun mielestä syksyn superkombo on euron juusto yhdessä euron ison kokiksen kanssa!

  VastaaPoista
 4. mut siis tuplajuustohan on tyttöjuttu, kun ei oo tyttömäistä ostaa kahta burilaista vaan on tyydyttävä yhteen. siis jos joku on näkemäs.

  VastaaPoista
 5. Yks ziguna kertoi kerran mulle tilanneensa kaks tuplajuustoa joskus... En tiedä, näkikö kukaan, mutta siis kuuli ainakin.

  VastaaPoista