31.8.2011

Onko musta kultaa vai jotain aivan muuta?

Sain viestin tuossa yksi päivä. Eräs lukijamme, sanotaan häntä nyt vaikka Petriksi, koska se on hänen nimensä, siellä kirjoitteli. Oli kuulemma ostanut mustaamakkaraa Ruoholahden cittarista, mutta unohti valokuvata eikä voinut lesoilla mulle. Se on semmoista: itsekin monesti unohtanut valokuvata ja se syö miestä.

Tuossa kuvassa on Petelle ja muille muistoksi siitä samaisesta Ruoholahden cittarista ostettua mustaa kultaa. Aijjai, se on kyllä hyvää tavaraa. Nyt Tampereelta muuton jälkeen tullut vähemmän syötyä, vaikka not long ago lämmitin sitä uunillisen kerrallaan erääseen tärkeään tapahtumaan.

Kouluaikoina, tämä siis Jyväskylän kupeessa, ei Treellä, oli mustaa aika usein. Jotkut ovat sitä ihmetelleet. Meillä kuitenkin oli ja hyväähän se oli, kun sotki makkaran perunamuusin kanssa. Enpä ole sitä vuosiin syönyt niin. Pitäisi vaimo yllättää joskus.

Mutta sitten asiaan. Olemme päästäneet teidät arvon lukijat liian helpolla viime aikoina, kun ei ole polleja ollut pystyssä. Nyt sellainen laitetaan, mutta aloitetaan kevyesti. On vain kaksi vaihtoehtoa, kyllä ja ei. Kyssäri on, että onko mustamakkara hyvää?

Ja jos "ei" voittaa, olen hyvin pettynyt, tietäkäätten.

3 kommenttia:

  1. mustamakkara on siitä hyvä ruoka että sen kanssa saa syödä luvan kanssa niin paljon puolukkahilloa kun napa vetää! muita hyviä tähän ovat kaalikääryleet, jauhemaksapihvit jne. muut sensellaist

    VastaaPoista
  2. Rouholahden cittarin mustamakka on yksi kauneimmista asioista minun elämässä. t. nimim. "Petri"

    VastaaPoista
  3. Ei mustaa saa syödä perunamuusin kanssa!!! Intissä oli tuolla tavalla tarjolla enkä muusiin koskenut.

    VastaaPoista