14.8.2011

Salakuvaustölkki

Ystäväni Jussi Leinonen on Hong Kongin poikien ylimpiä ystäviä, jos ette tienneet. Harva se vuosi mies tilaa jotain sieltä. Itsekin olen tilannut, kun taannoin Steve Jobsin ryssimä ipod-telakka hajosi. Uusi aito paskaversio olisi maksanut kahmalokaupalla kahisevaa, mutta honkkarilaiset tekivät paremman alle eurolla, postitus sisältyen. Kuljetus tosin kesti about kuukauden, mutta sou not.

Taas Jusa viekoitteli allekirjoittanutta ostoksille ja saattaapi olla, että jotain sinihammasmeininkiä tai kaiutinhässäkkää sitä joutuu ostamaan. Mutta oli siellä muutakin. Taannoinhan haaveilin puettavista kameroista, joiden avulla voisi pallismies kuvata ruokaansa ilman, että saa hullun maineen. Nyt pallisnikkarille on tarjolla muutakin vakoiluhässäkkää.

Kuvan tölkki on nimittäin kamera. Viaton kokistölkki hyllyssä, joka kuvaa kaikki uhkaavat vaaratilanteet, jotka kansalaisjournalisti kohtaa kotonaan. Ei huono. Zero on siksikin hyvä valinta kameralle, sillä se ei tulisi niin helposti juoduksi kuin punakylkinen veljensä. Harmi vaan, että tää on unssitölkki. Voisi tarkkasilmäisessä nuuskijassa herättää epäilyksiä - samoin kuin se usb-pistoke pohjassa.

Mutta anyway, ihan hauska idea tuo, ei varmaan vaan ole käyttöä. Paljon salakameroita kyllä tuollakin oli tarjolla. Ihmettelen vaan, että kuka tarvitsee kelloradioksi naamioitua kameraa, jossa on pimeäkuvausmahdollisuus. Käytännössähän loogisin paikka moiselle on oman sängyn vieressä. Ehkä joku haluaa kuvata itseään nukkumassa :/ Monenlaista journalistia maailmaan mahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti