30.8.2011

LUKIJAKYSYMYS: Voiko ruoan kommentoinnin kahvihuoneessa estää?

Mun perusluonne on palvelualtis, kuten tiedetään. Vanhaan blogautukseen tuli kommentti, joka on enemmänkin kysymys. Koska asiantuntemukselleni on selkeästi tarvetta, vastaan ja autan, kerran voin.

Kysymys: "Tiedättekö sen suuren ärsytyksen, kun syö työpaikalla lounasta kahvihuoneessa (yleensä jotain toissapäiväisen pastan jämää joka näyttää oksennukselta muttei juuri satu olemaan varaa ostaa muuta) ja kaikki ravaa siinä hakemassa kahvia ja kommentoi sun ruokaa! "Ihana tuoksu" "Mitä toi on!?" Voisko joku säännöstö tai joku UNICEF kieltää toisten lautasella olevan safkan kommentoinnin ja arvostelun!? Ärsyttää! Tehkää jotain!"

Räyh

Parahin Räyh,

Et ole ongelmasi kanssa yksin. Se voi liittyä ruokaan, säähän, työhön, vapaa-aikaan tai ihan mihin vaan: safkasta puhuminen on vain tekosyy puhumiselle. Se on niin sanottua small talkkia. Ongelma on se, että kaikki suomalaiset eivät vain osaa, ainakaan tylsät suomalaiset tai persut. Työpaikalla se on ongelma, koska sieltä sitä ei pääse tylsimyksiä niin helposti pakoon. Ainoa ratkaisu on työpaikan vaihtaminen ja paremman tsägän toivominen, valitan. Syöminen on vain yksi tekosyy tälle, eli ongelman ratkaiseminen esim. ruokalassa syömällä luultavasti vain siirtäisi tyhjänjauhamisen toisaalle.

Sinänsä kannatan syömistä ruokalassa tai lounasravintolassa, jos jotain kohtuuhintaista ja -laatuista paikkaa on saatavilla. Itse olen parissa viimepaikassa ollut onnekas, että näin on ollut. Kyllähän reilu vitonen päivässä on sekin kuukaudessa kohtalainen määrä rahaa pihille miehelle, mutta se on investointi itseensä myös. Ei tarvitse syödä omia kokkailuja omassa kahvihuoneessa. Pääsee edes sinne alakertaan "tuulettumaan" ja halutessaan yksin syömään.

Näin, toivottavasti tästä oli apua. Lisää ruoka-aiheisia kysymyksiä saa lähettää. We're here to serve.

3 kommenttia:

 1. Arvoisa Räyh! Koen suurta myötätuntoa, meillä on vielä huonommin. Kun syön huolella valmistamiani eväksiä, kuulen vain "MIKÄ täällä taas HAISEE?", "Onpa outo dunkkis!", "Voiko tofua tosiaan syödä tuolla tavalla?" jne.

  Erityistarjouksena näille pitsiniskoille ja kermaperseille menenkin huomenna ostamaan kalakastiketta ja katkaraputahnaa mausteeksi jokapäiväiseen käyttöön.

  Suosittelen samaa menetelmää - olen sitä mitä syön! Vilpittömästi,

  Yours,

  P.Olga

  VastaaPoista
 2. Mutta miten mun naistenpäivälahjaksi saamani kirja liityy postaukseen? Kirja sisältää muuten muun muassa keskustelumalleja, joita voi käydä teinien kanssa vaikeista asioista, kuten seksistä ja finneistä. Myös teinien repliikit on kirjoitettu valmiiksi.

  -Anna

  VastaaPoista
 3. No siksi tietysti, että molemmilta saa vastauksia. Myös minä kirjoitan tarvittaessa vastapuolen repliikit valmiiksi.

  VastaaPoista